Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Az idén negyedik alkalommal tart castingot Horgas Ádám: tavaly nyolcvanan jöttek el szerencsét próbálni a színházba
Művház 2021. május 17. 20:05

Az idén negyedik alkalommal tart castingot Horgas Ádám: tavaly nyolcvanan jöttek el szerencsét próbálni a színházba

Hagyománnyá válik lassan, hogy Horgas Ádám, a Szegedi Nemzeti Színház főrendezője színészválogatáson keres új tehetségeket a szegedi deszkákra. Most ismét várják a jelentkezéseket.

Hirdetés

Tavaly május végén a színház felhívására összesen nyolcvanan jelentkeztek. A budapesti Színházművészeti Egyetem mellett Marosvásárhelyről, Kolozsvárról is, de a Pesti Magyar Színház és az Operettszínház színészképző stúdiójából is jöttek fiatalok szerencsét próbálni.

– A színháznak mindig meg kell újulnia, ezért nagyon fontos az utánpótlás, a fiatal generáció megjelenése a színpadon. Ezért is rendezzük meg minden évben ezt a válogatást – mondta el tavaly, a casting előtt Horgas Ádám főrendező.

Korábban már többen is így kerültek a szegedi társulat tagjai közé, a tavalyi próbajáték után például Szaszák Zsolt kapott több szerepet is a színházban futó darabokban, a Padlásban, a Sirályban vagy az Időfutárban.

Június 7-én, hétfőn és június 8-án, kedden ismét próbajátékra várják azokat, akik szeretnének szerencsét próbálni, hogy a szegedi társulat tagjai lehessenek.  

Most is felsőfokú színművészeti képzésben részt vevő és végzett fiatal színészeket vár Horgas Ádám, a színház drámatagozatának vezetője a tréninggel egybekötött castingra.

A kiválasztott jelentkezők a színház 2021/2022-es évadára tervezett bemutatóiban kapnak feladatot.

A mindkét napon11 órakor kezdődő tréning és meghallgatás a Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházában lesz.  A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amelynek menete a jelentkezők szakmai önéletrajzának elküldése a torok.dora@szinhaz.szeged.hu címre május 25-éig.
Az e-mail tárgya: casting. A részletekről a regisztrációt követően küldenek tájékoztatót.

A meghallgatáshoz egy szabadon választott verset, egy monológot és egy dalt – lehetőleg musical vagy operett részletet – kérnek a szervezők, valamint olyan ruhát javasolnak, melyben könnyen lehet mozogni.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: casting felhívás Horgas Ádám jelentkezés Szegedi Nemzeti Színház színház
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés