Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Egyre több a biciklis, ezért egyre több kerékpártámaszt telepítenek nekik Szegeden
Szegeden 2021. május 17. 14:19

Egyre több a biciklis, ezért egyre több kerékpártámaszt telepítenek nekik Szegeden

A dinamikusan növekvő biciklisforgalmat segíti az a harmincöt új kerékpártámasz, amiket az elmúlt hetekben helyeztek ki a belváros több pontján. Három és fél millió forintból a többi között a Széchenyi térre és a Dugonics térre kerültek a belvárosi környezetbe illő, új támaszok.

Hirdetés

Szeged az elmúlt években már többször is elnyerte a legbringásabb magyar város címet. Az elmúlt másfél évtized nagyszabású kerékpárút-fejlesztéseinek köszönhetően pedig ma már minden ötödik szegedi rendszeresen biciklivel jár munkába vagy iskolába.

Egy felmérés szerint az Oskola utca Magyarország második legforgalmasabb kerékpáros főutcája, ahol a számlálás adatai szerint három nap alatt közel nyolc és fél ezren tekernek végig.

A szegedi önkormányzat folyamatosan fejleszti a kerékpáros infrastruktúrát, és ez nemcsak az egyre bővülő úthálózatban nyilvánul meg. A kerékpárutak fejlesztése mellett az elmúlt években jelentős beruházások történtek a környezetbarát közlekedés egyéb infrastruktúrájának növelése érdekében is.

Mivel a belvárosba beérve sokan szeretnék letenni és egész nap biztonságban tudni kétkerekűjüket, egyre több kerékpártámaszra van szükség.

– A SASMob projekt keretében, ahol a nagy munkaadókkal működünk együtt a fenntartható közlekedés segítése érdekében, az elmúlt héten több helyszínen sikerült új kerékpártárolókat kihelyezni – mondta Nagy Sándor.

A városfejlesztési alpolgármester hozzátette, a programban nem ez az első együttműködés a szegedi munkáltatókkal, korábban a Rókusi körútra, a Telekom-irodaház elé kerültek ki fedett  kerékpártámaszok.

Az elmúlt hetekben pedig ezekre helyszínekre telepítettek új kerékpártámaszokat:

  • nyolcat az SZTE Gazdaságtudományi Kar épületéhez a Kálvária sugárút elejére,
  • tizenötöt a Dugonics téri Tesco áruházhoz,
  • ötöt a Széchenyi térre, a Tourinform Iroda elé,
  • hetet a polgármesteri hivatal szürke épületéhez.

A kihelyezett támaszok a belvárosi műemléki környezethez illeszkednek, rusztikusak, egységes színűek.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: beruházás biztonság fejlesztés kerékpár kerékpártámasz kerékpártároló közlekedés Nagy Sándor SASMob
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés