Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. május 17. 12:34

Eladta a híresen sok hasznot termelő Nehéz Kő Kft.-t Orbán Viktor apja

A cégről az utóbbi hónapokban egyre többet írtak az oknyomozó újságírók.

Hirdetés

A Nehéz Kő Kft.-ért 750 millió forintot kapott Orbán Győző és üzlettársai – írja az Mfor.hu. Ebből 644 millió forint került idősebb Orbánhoz, 105,9 millió forint az adóhivatalon keresztül az államkasszába vándorolt.

A lap azt is írja, a Nehéz Kő nem repült messzire a családtól, hiszen annak a NAKK Nemzetközi Alapanyag és Késztermék Kereskedelmi Zrt.-nek lett a része, amit Orbán Áron, a miniszterelnök öccse alapított még Bihari Lajossal közösen. Bihari ügyvezető volt a Nehéz Kőben az elmúlt években.

Érdekesség, hogy a céget április 16-i tranzakció után átnevezték FuvarozNak Kft.-nek.

A miniszterelnök édesapja sikeres vállalkozó, Nehéz Kő Kft. nevű cége 2019-ben például közel 3 milliárd forint rekord árbevételt könyvelt el. Orbán Győző 2020-ban 139 millió forintot vett ki a cégből.

Nem kell azért félteni Orbán Győzőt és családját, a miniszterelnök megtartotta az aranytojást tojó tyúkot, a Dolomit Kft.-t, ami a bányászati cégek közül a legtöbb hasznot termeli az árbevételhez képest. A cégből 2015 és 2019 között összesen 4 milliárd 372 millió forint osztalékot vettek ki, ennek 51,16 százaléka Orbán Győzőé.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: közbeszerzés Orbán Győző Orbán Viktor Nehéz Kő Kft.
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés