Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Háromnapos lesz a Szeged kedvenc boraival kiegészült Szent István téri pünkösdi piac
Szegeden 2021. május 17. 11:01

Háromnapos lesz a Szeged kedvenc boraival kiegészült Szent István téri pünkösdi piac

Egy nappal meghosszabbítják a szokásos Szent István téri kézművespiacot, és elhozzák Szeged kedvenc borait is a Szent István téri kézműves- és borpiac szervezői. Az ország egyik legszebb terén kóstolhatjuk a borokat.

Hirdetés

Két héttel ezelőtt már az óvatos nyitás jegyében zajlott a Szent István téri kézművespiac, rekordszámban érkeztek kézművesek és háztáji termelők az ország minden tájáról. Már az első kézművespiac óta állandó kiállítónk a Kontyos Borház és a Jónás Borászat. Februárban még főleg forralt bort kínáltak, legutóbb viszont már a hagyományos módon szolgálták ki a vendégeket. 

Látva és ismerve a szegediek bor iránti rajongását, arra gondoltunk, a pünkösdi háromnapos hétvégére felkínáljuk a lehetőséget néhány borászatnak, hogy elhozza legfinomabb boraikat a napfény városába – mondta az ügyvezető igazgató.

Mások mellett itt lesznek Áts Károly, Balla Géza, a Frittmann Borászat, vagy éppen a Sike Pincészet borai, több mint 20 borász képviselteti majd magát. 

Újdonság, hogy a piac mindhárom nap 23 óráig tart nyitva, kihelyeznek könyöklőpultokat, ahol kényelmesen lehet majd bort kóstolni vagy éppen lepényt, lángost, vagy kürtőskalácsot fogyasztani.

A piac május 22–24. között szabadon látogatható, ugyanakkor fontos, hogy az érvényben lévő járványügyi szabályokat továbbra is betartsuk

– zárta tájékoztatóját Rácz Attila.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: piac Szent István tér Szent István téri kézműves és borpiac
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés