Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. május 16. 12:15 Forrás: portfolio.hu

Életre kel a turizmus, de jelentős drágulással kell szembenéznie a nyaralóknak

Lassan újra indul a turizmus, azonban arra számítani kell, hogy jelentős drágulás jön, a főszezonban akár 20 százalékkal is emelkedhetnek majd az árak.

Hirdetés
Hirdetés

A Portfolio.hu elemzése szerint jelentős áremelkedésre kell majd számítani. Ennek oka az élelmiszerárak és a szolgáltatások drágulása, valamint az, hogy sokkal több pénzért lehet csak az alkalmazottakat megtartani.

Természetesen a piac szereplői próbálják kordába tartani az árakat, hisz nem akarják elriasztani a turistákat. Főleg akkor, amikor újra lehetővé válik az utazás, mivel akkor a görög, a horvát és a szlovák nyaralások elcsábíthatják a nyaralókat.

A portfolio.hu azt írja, az árak emelkedése főleg akkor jelentkezik majd, amikor teljesen feloldják a korlátozásokat, és ugrásszerűen megnő a kereslet. Több piaci szereplő, elsősorban a vendégházak és panziók tulajdonosai, minden bizonnyal erre számíthatnak, hisz számos ilyen szálláshely még ki sem nyitott.

A Szallas.hu foglalásai alapján a tíz legnépszerűbb település sorrendje a következő: Siófok, Balatonfüred, Hajdúszoboszló, Hévíz, Eger, Gyula, Zalakaros, Pécs, Balatonlelle, Szeged. Az adatok szerint az összes eddigi foglalás 35 százaléka a Balaton mellé szól.

Teljesen más helyzet van Budapesten. A fővárosban külföldi turisták visszatérése előtt nem fog újraindulni érdemben a turizmus, a budapesti szállodáknak egyelőre alig értékelhető a forgalmuk, többen meg se nyitottak még. Sok helyen abban bíznak, hogy a nyári foci EB-re sikerül megállapodni uniós országokkal, és addigra érkezhetnek majd nagyon számban vendégek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: szállás turizmus utazás

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés