Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. május 16. 08:01

Akkor ez egy esős vasárnap

Majdnem egész nap esik, lesz, hogy zuhog, aztán meg csak záporozik. Késődélután van remény egy kis napsütésre.

Hirdetés

A mai madarak, mintha mások lennének. Vagy ez is a régen minden jobb volt ködébe vész, vagy hova, illetve mit csinál, de úgy rémlik, tíz–húsz–harminc éve, ha esett az eső, akkor csend volt. Nem hallottuk a rigókat, a verebeket, a galambokat, csendben üldögéltek, és arra törekedtek, hogy minél kevésbé ázzanak el. Ez manapság is fontos nekik, de közben rájöttek arra, nyugodtan beszélgethetnek egymással. És ez a csivitelés néha ordítozásnak hallatszik. Mint ezen az esős vasárnapon is.

A most érvényes számítások szerint délután öt körül abbamaradhat az esőzés, sőt a felszakadó felhőzeten át kisüt a nap, de láttunk már korábban is mindenféle érvényes számításokat, meg modelleket, és bizony előfordult, egészen másképp alakult az idő, mint ahogy arra reggel gondolni lehetett. A levegő tizenötről tizenkilenc fokig melegszik fel, a szél délnyugatról indul, majd nyugat és dél között forog, ebédidő környékén fúj érezhetően, előtte után jobbára csak lengedez.

A levegőminőség ma is jó, a polleneket is elmossa egy kicsit az eső, sokkal kevesebb van a levegőben, mint az elmúlt néhány napban.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: eső felhő időjárás meteorológia Országos Meteorológiai Szolgálat szél tavasz zápor
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés