Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. május 15. 12:36

Orbán őszödi beszédei – Bódi György olvasói levele

Jól jegyezzük meg ezt a dátumot: 2021. április 23.

Hirdetés

Ezen a napon a Kárpát-medence Géniusza két híres beszédet mondott el: egyiket itthon az állami rádióban (amely egy igencsak liberális, rebellis szónok nevét viseli, legalábbis bitorolja), a másikat csak úgy fű alatt az Európai Uniói bizottsági elnökének, Ursula von der Leyennek.

Az egyikben akkor heherészett, amikor a covid-járvány halálos áldozatainak száma elérte Magyarországon a 25 ezret (most már közelítünk a 30 ezerhez!), és vidámkodott, hogy várja a korsó söre „a teraszomon” – csak így, birtokosan, hiszen minden terasz, közterület az övé vagy a haverjaié ebben az országban. Nem elérzékenyült; nem rendült meg 25 ezer honfitársa halálán minden magyar örökös miniszterelnöke; nem kért bocsánatot az elhunytak családjától; nem vállalta azért a felelősséget, hogy korábban azt ígérte, hogy a járvány elleni védekezés sikerét az elhunytak számában méri; nem mondott le a nyilvánvaló hazugság és kudarc után, hanem somolygott, heherészett és a sörözésre gondolt.

A másik beszédében, amelynek teljes valódi szövegét nem ismerjük, lemondott a Magyarországnak járó 5800 milliárd forint kedvezményes kamatozású hitel 3300 milliárd forintjáról, amelyet az Európai Unió biztosított volna a járvány utáni válságkezelési programhoz. Több, mint kétszer annyi pénzről, mint amennyit hazudtak, hogy „soha nem látott fejlesztéseket” indítanak el a magyar felsőoktatásban. Amiről azt állították, hogy azért kell vagyonkezelő alapítványokba kiszervezni – többek között a szegedi – egyetemeket, mert csak ekkor jöhet az uniós pénz!

Nos, nem jön, mert Orbán Viktor nem vállalja, hogy az Európai Unió szorosan ellenőrizze a források felhasználását.

Csak az a pénz kell, amit korlátozások nélkül oszthat szét a haveroknak! Majd lesz helyette jó magas kamatozású kínai hitel (most még csak a Belgrád–Budapest-vasútvonal 700 milliárd forintjáról és a Fudan Egyetem 540 milliárd forintjáról tudunk, de majd a kínai után lesz ez még több is!), és orosz hitel, aminek összege nem is ismert, majd annyi lesz, amennyibe Paks II. kerül, de ne legyenek kétségeink, hogy jól járnak majd a csókosok! Ezeket a hiteleket és kamatait a magyar adófizetők fizetik vissza, nemcsak a most élők, hanem unokáink is, de nem szólhat bele senki, hogy hova, kinek és mennyi kerül majd a zsebébe! Ezért előnyösebb, mint az Európai Unió által biztosított hitel lenne.

A 2006-os őszödi beszéd egyes kiragadott részleteit éjjel-nappal sugározták a hírforrások, meg is lett az eredménye:

  • tv-székház ostroma,
  • a Kossuth-téri táborozás,
  • a tér széthugyozása-szarása,
  • Orbán kordonbontása,
  • majd Gyurcsány lemondása és
  • a baloldal – azóta sem kihevert – csúfos bukása.

Ezek következményeként jött Orbán Viktor három kétharmados választási győzelme, a jogállam és az alapvető szabadságjogok leépítése, a média megszállása, az ország (nemzeti!) vagyonának szétlopása, a család és a haverok meggazdagodása, a foci nemzeti mániává emelése, a Magyar Tudományos Akadémia hatásköreinek beszántása (az akkori legnagyobb magyar adta rá a pénzt), távolodás az Európai Unió értékrendjétől, a türk származás felfedezése, a keleti elköteleződés és eladósodás, az illiberalizmus, az általános oktatás világnézeti semlegességének megszüntetése, az egyházak soha nem látott térhódítása, a felsőoktatási intézmények megszállása, és mindaz, amely szembemegy az Európai Unió értékrendjével.

Orbán őszödi beszédeit nem harsogja a média, nincsenek ellene tüntetések (egyébként is gyülekezési tilalom van és lesz még jó sokáig a koronavírus-járványra hivatkozva mindaddig, amíg Orbán érdekei úgy kívánják, ha kell, meghosszabbítják – no, nem Lovasberényig – hanem a 2022-ben esedékes országgyűlési képviselői választásokig vagy még az utánra is).

Mert a 2022-es választás lesz a válaszolás lehetősége ezekre a beszédekre!

Bódi György

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bódi György olvasói levél Orbán Viktor
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés