Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. május 15. 07:19

Balassagyarmat fideszes polgármestere is visszavonatná a bérlakástörvény-javaslatot

Csach Gábor szerint olyan sok helyen kellene javítani a Böröcz-féle törvényjavaslatot, hogy inkább vissza kellene vonni.

Hirdetés

Csach azt írta: az elmúlt két napban több levelet küldött annak érdekében, hogy a Parlamentnek benyújtott törvénytervezetet vonják vissza, vagy jelentősen módosítsák.

„Balassagyarmaton az elmúlt évtizedben évente cirka 10–15 millió forintot költöttünk 171 bérlakásunk karbantartására-felújítására. Ezek közül 31-et az elmúlt húsz évben vásároltunk vagy építettünk, és további 11 fecskelakást is kialakítottunk” – írja a Facebook-bejegyzésében Balassagyarmat polgármestere.

Csach hozzáteszi: „jelenleg a jogszabály tervezet oly sok helyen reparálandó, hogy legjobb lenne visszavonni”.

Böröcz László fideszes képviselő egy olyan törvényjavaslatot nyújtott be, ami lehetővé teszi, hogy 15–30 százalékos áron vásárolhassák meg az önkormányzati bérlakásokat a bérlőik. Egyes számítások szerint a javaslat 100 ezer önkormányzati bérlakást érint, ezek értéke legalább ezer milliárd forint. A törvénnyel kapcsolatosan leginkább kifogásolt elemek, hogy a javaslat alapján pár hónapos díjfizetés már elegendő a vásárláshoz, ráadásul ezzel megszűnne az önkormányzatok eszköze arra, hogy lakást biztosítson a rászorulóknak. Félő az is, hogy a lakásmaffia is rászáll majd a bérlőkre, így az ügyletek végén náluk kötnek ki a töredékáron megvett ingatlanok. A fideszes javaslattal egyébként számos NER-közeli közszereplő juthatna nagyon olcsón lakáshoz például a Budai Várnegyedben: sok esetben 50–60–70 milliós lakásokat lehetne így megszerezni 8-10 millió forintért.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bérlakás Böröcz László Fidesz törvény Csach Gábor
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés