Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Kiemelt véradásra várják a szegedieket: a Katolikus Házban szombaton bárki nyújthatja a karját, hogy segítsen másokon
Szegeden 2021. május 14. 12:26

Kiemelt véradásra várják a szegedieket: a Katolikus Házban szombaton bárki nyújthatja a karját, hogy segítsen másokon

Kiemelt véradásra várják szombaton 10 és 14 óra között a szegedieket a Dugonics téri Katolikus Házba. Az elmúlt hetekben visszaesett az önzetlen segítők száma, pedig a járvány ellenére továbbra is teljesen biztonságos a véradás, és nagy szükség is van rá.

Hirdetés
Hirdetés

A kiemelt véradások azt a célt szolgálják, hogy különleges lehetőséget biztosítsanak az önzetlen segítségre mindazoknak, akik nem adtak még vért vagy szeretnék újrakezdeni ezt az önkéntes tevékenységet.

A Magyar Vöröskereszt és a Zabosfa KerTész Kft. együttműködésének köszönhetően most a megszokott ajándékok mellett a véradók a Zabosfa KerTész Kft. jóvoltából egy 500 forintos utalványt is tartalmazó zöldség-ajándékcsomagot vehetnek át. Ezzel is igyekeznek segíteni a véradók egészséges táplálkozását.

A Katolikus Ház udvarában pedig többek között arcfestéssel és a zabosfaiak születésnapi tortájával várják a váradókat.

Vért adni a járvány idején is biztonságos

Véradáskor továbbra is érvényesek azok a biztonsági előírások, amelyeket minden esetben be kell tartani: a kézfertőtlenítés, a hőmérőzés, a szeparációs távolság megtartása, néhány helyen a teremben tartózkodók számának maximalizálása, a védőeszközök viselése és a kötelező kérdések megválaszolása. Ezzel a véradók, a vért kapók és a helyszínen dolgozó szakemberek egészségét is védik.

Arra kérnek minden 18 év feletti szegedit, ha egészségesnek érzi magát és nem járt az elmúlt 30 napban külföldön, jelentkezzen véradásra!

Kiemelten fontos, hogy biztosítani tudják a már kórházban fekvő, vagy a mostani járványos időszakban kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget.

Jó tudni, hogy a koronavírus-elleni oltás után is szabadon lehet vért adni, kivéve, ha valaki a vakcina mellékhatásai miatt nem érzi jól magát.

A véradáshoz nincs szükség védettségi igazolványra!

A véradókat arra kérik, vigyék magukkal azonosító okmányukat, valamint lakcím és TAJ-kártyájukat!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: felhívás Magyar Vöröskereszt Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete véradás

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés