Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. május 13. 16:50

Felújítják a partfalat az Etelka sor és a halászcsárdák közötti szakaszon

Összeszámolni is nehéz, hogy mennyi fejlesztés zajlik Felsővároson, eddig 3,5 milliárd forintot költött a városrészre az önkormányzat. Most az árvízvédelmi rendszer is megújul egy hosszabb szakaszon 1,8 milliárd forintból.

Hirdetés
Hirdetés

Hamarosan felújítják a felsővárosi partfal mintegy 620 méter hosszú szakaszát az Etelka sortól a halászcsárdák vonaláig – jelentette be Urbán Tamás helyi önkormányzati képviselő és Szabó Sándor MSZP-s országgyűlési képviselő. A beruházás 1,8 milliárd forintba kerül.

A beruházás során elbontják a régi építményt, helyére jetfal épül, amihez szükség esetén a mobil partfal elemeit tudják rögzíteni. Ugyanilyen megoldással újították föl az árvízvédelmi rendszert a rakpart mentén. Ezzel egy időben az ártér területén is dolgoznak majd, valamint ezen a szakaszon a járdát is felújítják.

Urbán Tamás azt is elmondta, a város tervei szerint hamarosan felújítják a Kereszttöltés utcát a Tápai utca és a Csillag téri körforgalom közötti szakaszon. Ennek beruházásnak az értéke meghaladja a 100 millió forintot.

Hamarosan útfelújítás is kezdődik Felsővároson (fotók: Iványi Aurél)

Szabó Sándor és Urbán Tamás emlékeztettek: az elmúlt években közel 3,5 milliárd forintos fejlesztés valósult meg Felsővároson. Ennek keretében többek között oktatási intézmények, utak, terek újultak meg, felépült a Tiszavirág Sportuszoda, épül az új sportcsarnok. Természetesen a városrész további fejlesztése sem áll meg.

Jól átgondolt és összehangolt fejlesztés nyomán az önkormányzat új 21. századi városrészt alakít ki Felsővároson – mondta Szabó Sándor.

A beruházások uniós támogatásokból és a város saját forrásainak felhasználásával készültek el.

  • A város közel 1 milliárd forintot fordított az új sportuszoda infrastruktúrájának kiépítésére,
  • korszerűsítették a Máltai játszóteret,
  • megújult a Csillag tér,
  • a közlekedés biztonságosabbá tétele érdekében körforgalom épült a Szilléri sugárúton,
  • megújult a Retek utca – sorolta a fejlesztéseket a képviselő.  

Azt is elmondta, az önkormányzat 1,2 milliárd forintot fordított négy intézményének, a Tabán iskolának, a Tabán óvodának, a Gyík utcai bölcsődének, és a Kemes utcai óvodának felújítására. Emellett több százmillió forintos értékben út és közlekedésfejlesztés valósult meg a területen, így már Petőfiteleptől egészen a belvárosig biztosított a kerékpáros közlekedés az itt élők számára.

Szabó Sándor kiemelte, ez a városrész is rákapcsolódott geotermikus távfűtőrendszerre, ami Szegeden két év múlva működik teljes kapacitással.

Urbán Tamás, a városrész önkormányzati képviselője hozzátette, jelenleg is zajlik az összehangolt víz- és gázvezeték csere, majd végül a burkolatfelújítás a Csaba utcában.

V. I.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fejlesztés Felsőváros Szabó Sándor Urbán Tamás beruházás szegedi önkormányzat

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés