Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Hann Endre: Olyan jelöltekre van szükség, akik a kevésbé elkötelezett ellenzéki szavazókat is meg tudják szólítani
Túl a városon 2021. május 13. 17:30 Forrás: Szeged Televízió

Hann Endre: Olyan jelöltekre van szükség, akik a kevésbé elkötelezett ellenzéki szavazókat is meg tudják szólítani

Bár erősödött az ellenzéki közös lista az elmúlt hónapokban, ennek ellenére most vasárnap lenne a választás, akkor nagyon kicsivel, de a Fidesz nyerné – legalább is a Medián mérése szerint. Hann Endre elemezte az adatokat a Téma szerdai adásában.

Hirdetés

Egy most vasárnapi választáson a Fidesz nyerne, de az elmúlt időszakban tovább erősödött az ellenzék. Hann Endre, a Medián ügyvezetője elmondta, nagyfokú ingadozás tapasztalható a közvélemény-kutatási adatokban, ami szerinte részben a járvánnyal, illetve a járvánnyal kapcsolatosan megjelent ellentmondásos információk dömpingjével magyarázható.

A Fidesz-propaganda az előnyére tudta fordítani azt, hogy az oltások száma folyamatosan növekszik, az emberek többsége pedig hajlamos elfeledkezni arról, hogy a járványkezelés hatékonyságát jobban mutatja a halálozások száma.

Ez a kormánypárti stratégia azért is volt olyan hatásos, mert az átlagembereknek szinte teljesen követhetetlenek azok az adatok és információk, amik a járvánnyal kapcsolatosan megjelennek. A Medián áprilisi mérése szerint a magyar lakosságnak csak egy nagyon kis hányada tudja megközelítőleg megmondani, hogy áll az ország halálozás tekintetében nemzetközi összehasonlításban.

Mivel a Fidesz és az ellenzéki pártok támogatottsága nagyon közel van már egymáshoz, meghatározó kérdés, hogy ki tudja megnyerni a bizonytalan szavazatokat. A kutatási eredmények alapján ebben a csoportban a többség az ellenzéki pártok álláspontját támogatja a legtöbb közéleti kérdésben.

Kulcskérdés azonban az, hogy olyan jelöltek induljanak el a Fidesszel szemben, akik nem csak az ellenzéki törzsszavazókat tudják megszólítani, hanem szélesebb rétegeknek is szimpatikusak lehetnek.

A teljes beszélgetés itt látható:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit előválasztás Hann Endre közvélemény-kutatás Medián Szeged Televízió Téma
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés