Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2021. május 13. 12:35

Jövő nyáron leigazolja Szita Zoltánt a MOL-Pick Szeged

A válogatott kézilabdázó a lengyel Orlen Wisla Plockból jön majd.

Hirdetés

A MOL-Pick Szeged csütörtökön bejelentette, hogy jövő nyáron leigazolja Szita Zoltánt, a lengyel Orlen Wisla Plock magyar válogatott kézilabdázóját.

Március 11-én az M4 Sport közölte, hogy értesülése szerint a balátlövőként és irányítóként is bevethető játékos a 2023-ig érvényes lengyelországi szerződése ellenére Szegedre igazol. Jelenlegi klubja egy nappal később bejelentette, hogy idén semmiképpen nem távozhat, mert kulcsemberként számítanak rá a 2021/22-es szezonban, de a szerződésében szerepel egy záradék, ami szerint egy meghatározott összeg ellenében jövő nyáron kivásárolható lesz.

A MOL-Pick Szeged hivatalos oldalának csütörtöki híre szerint a 23 éves, 32-szeres válogatott Szita szegedi szerződése jövő nyártól három évre szól. Kiss Bence cégvezető szerint fontos, hogy minél több magyar játékos szerepeljen a keretükben.

Szita a szülővárosában, Veszprémben kezdett kézilabdázni, és ott mutatkozott be az NB I-ben, majd Balatonfüredre, 2019-ben pedig a Wisla Plockhoz igazolt. Négy éve az ifjúsági, két éve pedig a junior korosztályban választották meg az idény legjobbjának Magyarországon. Tagja volt a 2017-es junior világbajnokságon hetedik helyezett magyar csapatnak, és az idén Egyiptomban világbajnoki ötödik felnőtt válogatottnak is.

„Nagyszerű csapathoz igazolok jövő nyáron, ahol komoly célokért küzdhetek a társaimmal. A fejlődésem szempontjából fontos előrelépés lesz, ez döntőnek bizonyult. Kiváló szakmai stáb mellett dolgozhatok, nagyszerű csapattársakkal játszhatok” – nyilatkozta szegedi átigazolása kapcsán Szita Zoltán.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: MOL-Pick Szeged Szita Zoltán igazolás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés