Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Mihálik Edvin: Az ellenzéki szavazók azt a jelöltet fogják támogatni, akiről úgy gondolják, le tudja győzni a Fideszt
Szegeden 2021. május 13. 15:45 Forrás: Szeged Televízió

Mihálik Edvin: Az ellenzéki szavazók azt a jelöltet fogják támogatni, akiről úgy gondolják, le tudja győzni a Fideszt

Szegeden még csak két előválasztási jelölt neve ismert. A Momentumos induló, Mihálik Edvin arról beszélgetett Balogh Judittal a Téma szerdai adásában, hogy az ellenzéki szimpatizánsok mi alapján döntik majd el, hogy kire szavazzanak.

Hirdetés

Mihálik Edvin elmondta, hogy az elmúlt egy évben a Fidesz kormány által elkövetett hibák még inkább egységbe kovácsolták az ellenzéket, így eljutottunk végre oda, hogy közös miniszterelnökjelölttel, közös listával és 106 közös egyéni jelöltel fognak nekivágni a jövő évi választásoknak.

Az online szavazás lehetősége nem egy-egy pártot erősít, hanem a teljes előválasztási folyamatot, hiszen többen tudnak részt venni és ezzel nő a 2022-es kormányváltás esélyeit is.

Szeged Zöld város programért felelős tanácsnoka szerint minél többen indulnak el az előválasztáson, annál nagyobb az esélye annak, hogy sikerül kiválasztani a legesélyesebb jelöltet.

Arra számít, hogy

szeptemberben az ellenzéki szavazók azt a jelöltet fogják támogatni, akiről úgy gondolják, hogy le tudja győzni a Fideszt.

Mihálik Edvin szerint a választók számára az is fontos szempont, hogy végre olyan képviselőjük legyen, aki a helyiek érdekeiért dolgozik, nem pedig a pártérdekeket szolgálja. Hozzátette, egyáltalán nem biztos, hogy a választók ugyanahhoz a párthoz tartozó jelölteket fognak támogatni a miniszterelnökjelölti és a képviselőjelölti előválasztáson. Felidézte, hogy 2018-ban is nagyon sokan osztották meg a szavazatukat és helyben arra a jelöltre szavaztak, akinek a legnagyobb esélye volt legyőzni a Fideszt.

A teljes beszélgetés itt látható:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit ellenzék ellenzéki összefogás előválasztás Mihálik Edvin Momentum Szeged Televízió Téma
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés