Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Olasz Anna ezüstérmet szerzett 10 kilométeren a budapesti vizes Európa-bajnokságon
Ziccer 2021. május 13. 12:42

Olasz Anna ezüstérmet szerzett 10 kilométeren a budapesti vizes Európa-bajnokságon

A szegedi hosszútávúszó éppen csak lemaradt az első helyről, övé az Eb első magyar érme.

Hirdetés

Olasz Anna ezüstérmet nyert csütörtökön a nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében a budapesti vizes Európa-bajnokságon.

A Lupa-tavon rendezett versenyen a 27 éves magyar úszó elképesztően szoros hajrában, éppen csak lemaradt az olimpiai bajnok és címvédő, szerdán 5 kilométeren is győztes holland Sharon van Rouwendaaltól, megszerezve ezzel az Eb első magyar érmét.

Harmadikként a Rióban ezüstérmes Rachele Bruni ért célba, míg a szám két másik magyar úszója, Rohács Réka a 10., Sömenek Onon Kata pedig a 13. helyen zárt.

Olasz Annának eddig 25 kilométeren volt világ- és Európa-bajnoki ezüstérme, most a szakág olimpiai számában is a dobogó második fokára állhat fel az Eb-n.

Viszonylag korán az elsők között tempózott, de van Rouwendaal egyszer csak ellépett mindenkiktől. A holland klasszisnak mintegy 800 méterrel a cél előtt még közel 10 másodperces előnye volt, de aztán mintha elvesztette volna erejét, szinte egy pillanat alatt megérkeztek rá az üldözők, Olasz Anna vezetésével.

A későbbi győztes holland Sharon van Rouwendaal (j) és a későbbi ezüstérmes Olasz Anna a női nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében a budakalászi Lupa-tavon 2021. május 13-án. (Fotók: MTI/Illyés Tibor)

Az utolsó 200 méteren már egyértelmű volt, hogy az arany kettejük között dől el, közel tíz kilométer úszás után mindkettejüknek sprintelnie kellett a győzelemért. Végül a holland háromtized másodperccel (!) korábban ütött rá a falra, megszerezve ezzel pályafutása hetedik Eb-elsőségét és 2018, Glasgow után Budapesten is megnyerte az 5 és a 10 kilométeres versenyt.

„Természetesen itthon nagyon szerettem volna érmet szerezni. Az elmúlt évek nem úgy sikerültek, ahogy szerettem volna, voltak jó és rossz pillanatok egyaránt, az eredmények azonban nem úgy jöttek, mint ahogyan én edzettem. Most beérett a munka”

– mondta az M4 Sportnak Olasz Anna, aki szerint pályafutásának kifejezetten jót tett a koronavírus miatti kényszerszünet, mert így ki tudta magát pihenni. Egyelőre nem foglalkozik a május végén Setúbalban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs versennyel, most szeretné megélni ezt a pillanatot.

Anna ezen a képen is az Eb-ezüstjének örül

Eredmények:
nyíltvízi úszás, női 10 km.
1. Sharon van Rouwendaal (Hollandia) 1:59.12.7 óra
2. Olasz Anna 0,3 másodperc hátrány
3. Rachele Bruni (Olaszország) 2,4 másodperc hátrány
10. Rohács Réka 20,5 másodperc hátrány
13. Sömenek Onon Kata 2:51.2 perc hátrány

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ezüstérem hosszútávúszás Olasz Anna úszás budapesti úszó Európa-bajnokság 2021
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés