Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. május 13. 14:20 Forrás: Szeged Televízió

Pulai András: Egyre többen vannak azok az ellenzéki szavazók, akik csak az összefogást támogatják

Minden részletkérdés eldőlt az ellenzéki előválasztásról – megállapodott a hat párt. De mennyire lehet csodafegyver az első országos előválasztás? Erről beszélgetett Pulai András Balogh Judittal a Témában.

Hirdetés

A Publicus Intézet igazgatója szerint még korai lenne megmondani, hogy a szeptemberi előválasztás valóban csodafegyver lesz-e az ellenzék kezében. Bizakodásra ad azonban okot az a tény, hogy 2019-ben ezzel a módszerrel sikeresen tudták egyesíteni a táboraikat a pártok. Most pedig úgy látszik, hogy nem csak a szavazókat, de a politikusokat is sikerült egy táborba tolni.

Ez lehetőséget biztosít arra, hogy az ellenzék győzni tudjon, de arra is, hogy a Fidesz ne szerezhessen kétharmados többséget a parlamentben.

Pulai András szerint ez az együttműködés korábban egy blokkoló kisebbség miatt nem jöhetett létre, de a választók megbüntették azokat a pártokat, akik akadályozták az összefogást. Egy korábbi kutatásukból az derült ki, hogy a 2018-as választási eredményért a szavazók nagy arányban a Jobbikot és az LMP-t tették felelőssé.

A Publicus mérései szerint nagyon kevés olyan ellenzéki szavazó van, aki most nem hajlandó az összefogásra szavazni csak azért, mert abban részt vesz Gyurcsány Ferenc, vagy Jakab Péter.

Hozzátette, hogy eddig egyetlen párt sem tudott az ellenzék vezető erejévé válni és sokan elutasítják azt, hogy ezt a szerepet a Demokratikus Koalíció töltse be. Az egyes pártok erősödésénél sokkal szembetűnőbb, hogy a kizárólag az ellenzéki összefogást támogató választók aránya növekszik folyamatosan, többször is ők kerültek többségbe az elmúlt hónapokban.

A teljes beszélgetés itt nézhető meg:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit ellenzék ellenzéki összefogás előválasztás Pulai András Szeged Televízió Téma
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés