Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Márki-Zay Péter: Be kell bizonyítani, hogy az ellenzék egy tisztességes alternatívát tud felmutatni
Szegeden 2021. május 12. 22:11 Forrás: Szeged Televízió

Márki-Zay Péter: Be kell bizonyítani, hogy az ellenzék egy tisztességes alternatívát tud felmutatni

Márki-Zay Péter a kedd esti Témában többek között a korrupcióról, a megzsarolható ellenzéki politikusokról és az előválasztásról is beszélgetett a műsorvezetővel, Balogh Judittal.

Hirdetés

A politikus indulni kíván a miniszterelnöki megmérettetésen, valamint az országgyűlési képviselő előválasztáson is. Legutóbb azzal borzolta a kedélyeket, hogy egy interjúban kijelentette, az ellenzék soraiban több olyan politikus is van, aki a Fidesz megvett, vagy megzsarolt. Kedden este, a Szeged Televízió Téma című műsorában úgy fogalmazott, ezekről az emberekről az előválasztás során az embereknek kell véleményt mondaniuk.

Kérdésre válaszolva elmondta, a választók, az egyes ellenzéki sajtóorgánumoknak köszönhetően, tudnak ezekről a korrupciós ügyekről és az abban érintett politikusokról. Véleménye szerint ezeket az ügyeket azért most kell tisztázni, mert ha a közös ellenzék olyan jelöltekkel indul, akikről az emberek nem hiszik el, hogy fellép majd a korrupció ellen, azokkal nem lehet nyerni. Hozzátette, azok pedig, akiknek a korrupciós ügyeit a jelenlegi kormánypártok nem vizsgálták ki, ők minden bizonnyal a Fidesz emberei. „Az ilyenek lesznek az elsők, akik hátba szúrják az ellenzéki összefogást, miután bekerülnek a parlamentbe.”

Márki-Zay Péter szerint a korrupció érdekli az embereket,

„azonban nem hiszik el, hogy az ellenzék nem lopna. Nekünk azt kell bebizonyítani, hogy az ellenzék egy tisztességes alternatívát tud felmutatni.” Kiemelte, amennyiben azt látják majd, hogy lesz elszámoltatás és egy becsületes kormány alakul, akkor „tömegesen mennek el szavazni az ellenzéki jelöltekre és kétharmaddal is le lehet váltani a Fideszt”.

A politikus arról is beszélt, hogy sok olyan városvezető van, aki „jobb a békesség alapon” nem támadja a Fidesz, mert akkor „hátha csurran-cseppen valami”. Kiemelte, ő városvezetőként soha sem fog hallgatni a korrupcióról.

Az ellenzéki előválasztással kapcsolatban Márki-Zay Péter elmondta, a kialakított szabályokkal kapcsolatban fenntartásai vannak, de ettől függetlenül el fog indulni, együttműködik mind a hat párttal és elfogadja a megállapodásukat. Szerinte azonban van még arra esély, hogy az ő általa kifogásolt részeket átalakítsák a pártok. Többek között úgy látja, a kétfordulós választás sokkal jobban segíteni a Fidesz legyőzésére képes megfelelő ellenzéki jelölt kiválasztását.

Kérdésre válaszolva elmondta, nem tartja kizártnak, hogy a Fidesz abban az esetben, ha az ellenzék minimális többséget szerez a parlamentben, több képviselőt is megzsarol például „pornófelvételekkel, vagy bűnügyi aktákkal”.

A teljes beszélgetést itt nézhetik meg:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit előválasztás korrupció Márki-Zay Péter Szeged Televízió Téma
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés