Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Nagy Mihály: Meg kell győzzük a hátrányos helyzetűeket is, hogy ne higgyenek az álhíreknek, és oltassák be magukat!
Szegeden 2021. május 12. 15:55 Forrás: Szeged Televízió

Nagy Mihály: Meg kell győzzük a hátrányos helyzetűeket is, hogy ne higgyenek az álhíreknek, és oltassák be magukat!


Hirdetés
Hirdetés

2020 tavasza óta igyekeznek kampányolni a koronavírussal kapcsolatos álhírek ellen, és az oltás fontossága mellett Nagy Mihály és az általa vezetett Szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat több civil szervezettel közösen.

A hátrányos helyzetű családokhoz igyekeznek tisztító- és fertőtlenítő szereket, élelmiszert, valamint ruhákat eljuttatni, de felvilágosító kampányt is végeznek az koronavírussal kapcsolatosan, és az oltás fontossága mellett a romák körében – mondta Nagy Mihály a Szeged Televízió Téma című hírháttérműsorában. Hozzátette: munkájukat sokan segítik, köztük a szegedi önkormányzat, a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász és Szeged Megyei Jogú Város Nyugdíjas Egyesülete.

„Sajnos sok roma társunk meghalt ebben a vírusban. A romák közül sokan küzdenek örökletes betegségekkel, magas vérnyomással, szívbetegségekkel” – magyarázta Nagy Mihály, aki

fontos feladatnak tartja, hogy meggyőzzék a fiatalokat az oltás fontosságáról, mert „közülük is sokan sajnos pletykákból származó hírekből, álhírekből tájékozódnak”.

Nagy Mihály azt is elmondta, a romákat meg lehet győzni az oltásról, sokakra hatással van, ha felvetik neki, mi lesz a gyerekeikkel, ha elviszi őket a vírus.

A Szegedi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke a Magyar Narancsnak korábban azt mondta, az oltásra regisztráció gondot okoz a legszegényebbeknek. Szerinte „ahogy a 60 év felettiek számára lehetővé tette a kormány, hogy levélben regisztráljanak a vakcinára, hasonlóan kellene a mélyszegénységben élők számára is segítséget nyújtani ebben. Megoldást jelenthetne még a háziorvosok bevonása”.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: álhír fake news járványkezelés koronavírus oltás Nagy Mihály Szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés