Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Klippremier a Szegedi Nemzeti Színházban: Horgas Ádámék egy újabb kisfilmmel reflektálnak a pandémia okozta félelmeinkre
Művház 2021. május 12. 15:07

Klippremier a Szegedi Nemzeti Színházban: Horgas Ádámék egy újabb kisfilmmel reflektálnak a pandémia okozta félelmeinkre

Tavalyi sikere után új dallal jelentkezik Szemenyei János és Horgas Ádám. A Lélegzet börtönében című klip premierjét szombaton 10 órakor tartják a Szegedi Nemzeti Színház Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján.

Hirdetés

Egy évvel ezelőtt jelent meg Szemenyei János és Horgas Ádám Kis suttogás című közösségi klipje, ami 168 neves művész közreműködésével jött létre. A dal több mint negyedmilliós nézettséget ért el, és megnyerte a Belvárosi Mozi karanténfilmes pályázatát.

A szerzőpáros ezúttal a Szegedi Nemzeti Színház produkciójaként mutatja be új dalát Lélegzet börtönében címmel.

Az ötletgazda, Tóth Éva a kollégáinak szeretett volna erőt adó gesztust tenni ebben a szélsőségesen nehéz egészségügyi helyzetben. Munkahelye, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház szívbemarkoló vágóképekkel támogatta a kezdeményezést.

– Ez a kisfilm reflektál a pandémia okozta félelmeinkre, szeretteinkért aggódó szorongásainkra és hangsúlyozza azt a reményt, amely begyógyítja lelki sebeinket. Egyben szívből jövő tisztelgés az egészségügyi dolgozók áldozatos munkája előtt

– fogalmazott Horgas Ádám, a színház főrendezője.

Szemenyei János zenéjét Mészáros László hangszerelte. A szöveget Horgas Ádám írta, és ő is rendezte a klipet, amelyben a Szegedi Nemzeti Színház tánckara látható Hajdu Anita látványos koreográfiájában.

Az alkotók szeretettel várják a nézőket – egyelőre a képernyők előtt – május 15-én, szombaton 10 órakor a színház Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Horgas Ádám online premier Szegedi Nemzeti Színház videoklip Szemenyei János
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés