Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Milliós adománnyal segítik a Mosolykommandó bohócdoktorai a szegedi gyermekklinikát: betegőrző monitorokat adtak át
Szegeden 2021. május 12. 13:07

Milliós adománnyal segítik a Mosolykommandó bohócdoktorai a szegedi gyermekklinikát: betegőrző monitorokat adtak át

Képriport
Két korszerű betegőrző monitort ajándékozott a szegedi Mosolykommandó Alapítvány a gyermekklinikának. Az intézményben már megérettek a cserére a kis betegeket figyelő komputerek, többségük tíz-tizenöt éves. A modern készülékek már egy flotta első tagjai lesznek.

Hirdetés

A Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány bohócdoktor szolgálata hat éve járja a gyermekkórházakat, hogy a nevetés erejével segítsék a kis betegek gyógyulását. Az elmúlt években kiváló kapcsolatot építettek ki a szegedi gyermekklinikával is, ezért a bohócdoktori programon kívül folyamatosan igyekeznek adományokkal is segíteni a klinikán zajló gyógyító munkát.

Ma délelőtt két, összesen egymillió forint értékű életmentő készülékkel lepték meg az intézményt.

– 2015-ben alakultuk, így már mi is gyűjthetjük az egyszázalékos felajánlásokat. A kuratóriumunk úgy döntött, hogy az alapítvány minden évben meghatározott összeget különít el, amiből a nélkülözhetetlen és éppen szükséges gyógyító eszközöket megvásároljuk a gyermekklinikának. A tavalyi évünk ebből a szempontból kiemelten sikeres volt, ezért szerettük volna a felajánlásokból befolyt plusz bevételünket a gyermekklinika fejlesztésére fordítani. Előzetes egyeztetés után közösen döntöttünk a két betegőrző monitor megvásárlása mellett – mondta el a helyszínen Pataki Gergely, a bohócdoktorok alapítója.

Megtudtuk azt is, a vírushelyzet miatt hosszabb ideje nem tudják a kis betegeket látogatni, de online folyamatosan tartják velük a kapcsolatot. Bíznak abban, hogy néhány héten belül ismét személyesen is megnevettethetik majd a beteg gyerekeket.

A legjobb helyre került az adomány. Nyitóképünkre vagy ide kattintva nézze meg Iványi Aurél képeit!

Az adományt átvevő Bereczki Csaba klinikaigazgató elmondta, a legtöbb betegőrző monitoruk már megérett a cserére, 10-15 éves készülékek is vannak közöttük.

– Előírás, hogy a két év alatti, hozzánk bekerülő betegeket folyamatosan monitoroznunk kell, ezért nagyon fontosak és hasznosak ezek a készülékek.

A két Umec típusú, korszerű betegőrző monitor már egy új rendszer első két darabja, a jövőben ugyanis a klinika is folyamatosan lecseréli majd az elavult monitorokat.

rag

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adomány Mosolykommandó szegedi gyermekklinika
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés