Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Cseh Katalin: Tragikus, hogy a kormány hibájából veszítünk el több ezer milliárd forint uniós támogatást
Túl a városon 2021. május 12. 10:43 Forrás: Szeged Televízió

Cseh Katalin: Tragikus, hogy a kormány hibájából veszítünk el több ezer milliárd forint uniós támogatást

Olyan rossz a magyar helyreállítási alap terve, hogy azt így biztosan nem fogadják el – ezt közölték Orbán Viktorral az Európai Bizottság irányítói; bár Gulyás Gergely ezt cáfolja. Mi az igazság? Erről beszélgetett Balogh Judit Cseh Katalinnal, a Momentum EP-képviselőjével.

Hirdetés

Cseh Katalin elmondta, a Fidesz-kormány megint nem volt képes arra, hogy egy megfelelő minőségű tervet készítsen, pedig most közel 6 ezer milliárd forint sorsa volt a tét. A magyar pályázat egy része azonban annyira katasztrofális minőségű, hogy már a beadásig sem jutott el.

A momentumos európai parlamenti képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány a saját hibájából nem képes lehívni az uniós támogatásokat, helyette pedig kedvezőtlen feltételek mellett, sokkal drágábban vesz föl kölcsönt Kínától és Oroszországtól.

Szerinte mostanra az is egyértelművé vált, hogy nem lehet majd a fideszes alapítványokba kiszervezett egyetemeket uniós forrásból feltőkésíteni. A Bizottság dönthet úgy is, hogy a helyreállítási alap forrásait csak később, vagy egyáltalán nem utalja ki, ha a kormány nem teljesíti a pályázati követelményeket. A képviselő szerint ez Magyarország számára tragikus lenne, mert a jelenlegi helyzetben nagy szükség van az uniós támogatásokra. A legnagyobb problémát az jelenti, a kormány terve nem nyújt biztosítékot arra, hogy a történelmi méretű mentőcsomagot szabályszerűen használja majd föl.

Joggal tartanak az Európai Unióban attól, hogy folytatódni fog a lopás és az ügyeskedés a Fidesz részéről.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit Cseh Katalin Európai Bizottság Európai Unió helyreállítási alap Momentum Szeged Televízió Téma
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés