Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Grimm-Busz Színházzal és telefónia kiállítással csatlakozik az Agóra az országos újranyitási kampányhoz
Művház 2021. május 12. 10:00

Grimm-Busz Színházzal és telefónia kiállítással csatlakozik az Agóra az országos újranyitási kampányhoz

A Nemzeti Művelődési Intézet tizennégy magyarországi agórával, valamint csaknem ezer közművelődési intézménnyel országos eseménysorozatot hirdet szombaton a közművelődési helyszínek újranyitásának alkalmából. Szeged délelőtt 10 órától lesznek ingyenes programok.

A több hónapig tartó kényszerszünetet követő közös akció központi eseménye a magyarországi agórahálózatot bemutató rollup-kiállítás lesz, ami az ország tizenöt pontján – köztük a szegedi Szent-Györgyi Albert Agórában – színes programokkal egy időpontban nyílik meg május 15-én, szombaton.

A figyelemfelkeltő nyitósorozat helyszínei a Nemzeti Művelődési Intézet által ezer példányban elkészített „Nyitunk” feliratú molinót igényelhetnek, ennek kihelyezésével az intézmények és a színterek  jelezhetik csatlakozásukat az országos megnyitóhoz.

A kampányban a szegedi mellett többek között szolnoki, tatabányai, szombathelyi, gyulai, szekszárdi, veszprémi, debreceni, nyíregyházi és hódmezővásárhelyi intézmények is részt vesznek.

Közművelődési Nyitány a Szent-György Albert Agórában

A szegedi program délelőtt 10 órakor az Agóra szabadtéri színpadán a rollup-kiállítás megnyitóval kezdődik.

Fél 11-kor nyitják meg a Telefónia című új, időszaki tárlatot az Informatika Történeti Kiállításon.

A Neumann Társaság informatikatörténeti tárlatának csapata a járványhelyzet alatti kényszerű zárva tartás alatt állította össze a hazai távközlés történetét feldolgozó, laikusoknak és  szakértőknek egyaránt számos érdekességet kínáló tárlatot.

A Telefónia 1890-1980 című kiállítás a hazai telefonszolgáltatás fejlődését mutatja be a kezdetektől egészen a nyolcvanas évekig, amikor egy otthoni vezetékes vonal még komoly státuszszimbólumnak számított.

A kiállítás megnyitója után, 11 órától a Távközlési Világnap alkalmából az Informatoriumban kerekasztal beszélgetést szerveznek Kerekes László, az SZTE Informatikai Tanszékcsoport oktatója vezetésével.

A fórumon a részvétel ingyenes, de a részvételi szándékot előzetesen jelezni kell a korsolya.szegora@gmail.com e-mail címen.

A kiállítás megnyitón és a kerekasztal beszélgetésen védettségi igazolvánnyal lehet részt venni.

A gyermekes családokat várják 11 órakor az Agóra szabadtéri színpadához, ahol a Grimm-Busz Színház Hetet egy csapásra című előadását nézhetik meg.

Délelőtt 10 órától pedig KRESZ-park nyílik gyerekeknek és családoknak a  parkolóban, amit saját kismotorral és kerékpárral próbálhatnak ki az érdeklődők.

A programokra a belépés díjtalan.

(Nyitóképünkön a Grimm-Busz Színház Hetet egy csapásra című előadásának részlete látható.)

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: programok Szent-Györgyi Albert Agóra Grimm-Busz Színház kiállítás Telefónia 1890-1980

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés