Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. május 12. 06:33

Délutánra ideérhet egy kisebb zivatar

Akkorra romolhat el az idő, amikor többségünk hazaindul a munkahelyéről. Most még csak reménykedni lehet abban, hogy ha nem is marad el, de később kezdődik az esőzés.

Hirdetés

Egy egész frontrendszer érkezik nemcsak fölénk, hanem az egész Kárpát-medencébe, és a hullámzása miatt nehéz pontosan megmondani, hogyan és mikor változik az időjárásunk. Most úgy néz ki, hogy délelőtt gyönyörűen süt a nap, majd valamikor ebédidő környékén elkezd befelhősödni az égbolt. És ez a befelhősödés vált, válthat át esőzésbe valamikor délután négy óra körül.

A levegő tizenöt fokról huszonkét fokig melegszik fel, a szél dél-délkeleten kezd, elforog nyugatig, majd egy kicsit „visszakanyarodik” és délnyugatról fúj. Ma is viszonylag heves lesz, de nem annyira, mint a korábbi napokban.

A levegő minősége közepesre romlott, a szálló por aránya növekedett meg. De hátha elviszi ezt a port az eső. A polleneket biztos, hogy visszafogja ma még az első esőcseppekig tele lesz a levegő a fafélék pollenjével, de ahogy elkezd esni, úgy csökken az arányuk.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: eső felhő időjárás meteorológia napsütés Országos Meteorológiai Szolgálat szél tavasz zivatar
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés