Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. május 11. 13:00

Szegedi pályakezdőket is vár júliusban induló tehetségprogramjára a Lufthansa Systems Hungária

A Lufthansa Systems Hungária, a légiközlekedési informatika egyik piacvezetője idén is elindítja tehetséggondozó IT Young Professional Programját. A társaság tavaly tavasszal nyitott irodát a Viktor Hugo utcában. A tehetségprogramra most szegedi fiatalok jelentkezését is várják.

Hirdetés

A német óriás légitársaság magyarországi szoftverfejlesztő cége, a Lufthansa Systems Hungary tavaly márciusban nyitotta meg modern, innovatív irodáját Szegeden, a hajdani tiszti klub épületének első szintjén. A további létszámbővítést már a megnyitón bejelentették.

Most tehetségprogramjukba várják általános szoftverfejlesztési tudással rendelkező fiatalok jelentkezését – Szegedről is.

A vállalat szakemberei több száz légitársaság és repülőtér mindennapi biztonságos és hatékony működését segítik Budapestről és Szegedről. A pályakezdő fiatalok ebbe a különleges iparágba kapcsolódhatnak be a program során.

Az IT Young Professional Programot először 2012-ben hirdette meg a Lufthansa Systems Hungária azzal a céllal, hogy olyan tanulási időszakot biztosítsanak a pályakezdők számára, amely projektfeladatokon keresztül vezeti át őket az elméleti alapoktól a tényleges munkafolyamatokba.

Az idén 10-14 fiatal próbálhatja ki magát a folyamatosan megújuló és egyre gyorsabban fejlődő légiközlekedési informatika területén.

A cég június 1-ig várja az általános szoftverfejlesztési tudással és magabiztos angol nyelvismerettel rendelkezők jelentkezését Szegedről is.

„Olyan pályakezdőket vagy pályamódosítókat várunk, akiknek fontos a folyamatos fejlődés, és színvonalas szakmai munkára vágynak” – mondta Turcsikné Gáspár Georgina, a Lufthansa Systems Hungária HR vezetője, majd hozzátette: „A program indulása óta több mint 80 fiatal vett részt a képzésben, és többségük ma is velünk dolgozik. Ez mutatja a program sikerességét, és azt, hogy a légiközlekedési informatika egy olyan izgalmas terület, ami hosszú távon is vonzó perspektívát nyújt a fiatal tehetségek számára.”

A projektorientált gyakorlati oktatás júliusban kezdődik, szeptembertől pedig már éles környezetben, a cég ügyfeleivel és rendszereivel foglalkozhatnak a fiatalok.

A tanulás nem a megszokott, tantermi módszert követi, hanem egy demó projekt kidolgozásán keresztül, tapasztalati úton, agilis szemlélettel zajlik.

Az irányított csapatmunkát prezentációk, a belső ügyféllel való egyeztetés, egyéni coaching és különböző tréningek egészítik ki, a technikai tudás elsajátítását, fejlesztését pedig szakmai mentorok és kiváló trénerek segítik.

Nyitóképünkön a Lufthansa Systems Hungary tavaly márciusban nyílt szegedi irodája látható. (fotó: Iványi Aurél)

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Lufthansa Systems Hungária jelentkezés pályázat Szeged szoftverfejlesztés munkahely
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés