Hirdetés
Hirdetés
Kék hírek 2021. május 11. 11:18 Forrás: mti

Cégeknek fiktív székhelyet biztosító férfiak ellen emeltek vádat Szegeden

Vádat emeltek két férfi ellen, akik 61 vállalkozás számára biztosítottak fiktív székhelyet egy szegedi kiskertben – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője kedden.

Hirdetés

Szanka Ferenc elmondta, az apát és fiát - csak úgy mint a szolgáltatásaikat igénybe vevő 32 cégképviselőt - közokirathamisítás bűntettével vádolják.

A vádirat szerint apa és fia megállapodtak abban, hogy az idősebb férfi nyilatkozattal engedélyezi az őt megkereső cégek képviselőinek, hogy a Szeged kiskertes övezetében levő hétvégi házát vállalkozások székhelyeként bejegyezzék.

Az ingatlanban azonban a gazdasági társaságok nem folytathattak rendszeres üzleti tevékenységet, a ház ilyen célokra nem is volt alkalmas. A hétvégi háznál csupán cégtáblájukat helyezték el, és a postai küldeményeket vették át, az irataikat sem őrizték ott.

Az apa és a fia 62 társaság esetében nyújtottak segítséget ahhoz, hogy a cégbíróságon - megtévesztett ügyvédek útján - a közhiteles cégnyilvántartásba fiktív székhelyadatokat rögzítsenek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bűnügy Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség közokirat-hamisítás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés