Hirdetés
Hirdetés
Művház 2021. május 10. 22:52

Bereményi Géza és Grecsó Krisztián kapta idén a Libri irodalmi díjait

A díjakkal járó jutalom kétmillió forint, a díjazott könyvek pedig harmincmilliós médiatámogatást kapnak.

Hirdetés

Bereményi Géza Magyar Copperfield című regénye kapta a Libri irodalmi díjat, a Libri irodalmi közönségdíjat pedig Grecsó Krisztián Magamról többet című verseskötete érdemelte ki – közölték a szervezők hétfő este.

2021-ben a zsűri egy regényt, míg a közönség egy verseskötetet emelt ki a tíz döntős mű közül. A döntős könyvek a tavalyi év kiemelkedő alkotásai közül kerültek ki. A hazai kulturális élet 212 képviselője tett javaslatot, hogy a 2020-ban megjelent alkotások közül melyik 10 kerüljön a szakmai zsűri elé, illetve mikre szavazhasson közönség. A közönségdíjra csaknem 21 ezren szavaztak.

A szakmai zsűri tagjai Fullajtár Andrea, Szilágyi Zsófia, Bálint András, Beck Zoltán és Károlyi Csaba voltak. A díjakkal járó jutalom összege 2 millió forint, a díjazott könyvek pedig 30 millió forint médiatámogatást kapnak. A díjátadót hétfő este tartották a járvány miatt a Libri Könyvesboltok Facebook-oldalán.

A Libri irodalmi díjakat 2016-ban alapította a Libri Könyvkereskedelmi Kft. A díjak az előző év legjobb szépirodalmi könyveit helyezik előtérbe, céljuk, hogy felhívják a figyelmet a kortárs magyar irodalom kiemelkedő műveire.

Aki megnézné utólag a gálaestet, az ide kattintva tudja ezt megtenni.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bereményi Géza díj díjátadó Grecsó Krisztián irodalom könyv Libri irodalmi díj Libri irodalmi közönségdíj regény vers kultúra
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés