Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Hogyan lehetünk jó digitális szülők? Gyurkó Szilvia a Pedagógiai esték következő előadásában az internet veszélyeire figyelmeztet
Művház 2021. május 10. 17:20

Hogyan lehetünk jó digitális szülők? Gyurkó Szilvia a Pedagógiai esték következő előadásában az internet veszélyeire figyelmeztet

Mit tesz a net a kamaszokkal? Milyen veszélyek várnak a nagyobbakra a közösségi média világában? Mit tehetünk gyermekeink védelme érdekében? – ezekre, a napjainkban égető kérdésekre keres választ Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő a Pedagógiai esték következő, keddi online előadásában.

Hirdetés
Hirdetés

Magyarország legismertebb és legnépszerűbb gyermekjogi szakértőjét már nem kell bemutatni a Pedagógiai esték közönségének, hiszen korábban három alkalommal is emlékezetes, nagyhatású előadást tartott az IH-ban.

A nemzetközi hírű gyermekjogi szakember korábban az UNICEF Magyarországi Bizottságának gyermekjogi igazgatója is volt, több éven keresztül pedig az Országos Kriminológiai Intézet tudományos munkatársaként dolgozott, ezért kellő rálátással rendelkezik a gyermekek bántalmazásának hazai és nemzetközi állapotáról.

Évek óta pedig a Hintalovon Alapítvány keretein belül igyekszik munkatársaival meggyőzni a társadalom különböző szereplőit, szülőket, pedagógusokat, döntéshozókat a gyermeki jogok fontosságáról.

A Digitális gyermekvédelem című előadásában – amely a tavaly november 3-i szegedi előadásának rögzített változata – a szülői tudatosságról, a digitális szülőségről is beszél.

„Már az újszülöttekre is hatnak a digitális eszközök, ezért nem lehet elég korán kezdeni a nethasználattal kapcsolatos szülői tudatosságot. Persze a problémák jó részével csak akkor találkozik a szülő, ha a gyereke már kamasz lett, de azért akkor sem vagyunk teljesen eszköztelenek, ha segíteni szeretnénk” – állítja az előadó.

A Mentor(h)áló és az IH Rendezvényközpont tavaszi rendezvénysorozatának nyolcadik előadója, Gyurkó elődására jegyek 1800 forintos áron az IH jegyértékesítési felületén válthatók.

Az online előadás pontos időpontja május 11., kedd 18 óra, de az előadás most a megszokottnál hosszab ideig, május 15-én, szombaton 18 óráig lesz elérhető.

Ez pedig itt Gyurkó Szilvia egy még korábbi előadása a Pedagógiai esték 2018. őszi évadából, amit a Szeged Televízió rögzített:

Gyurkó Szilviával a D. Tóth Kriszta is beszélgetett a népszerű Elviszlek magammal című sorozatában, ez pedig itt látható:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: előadás Gyurkó Szilvia IH Rendezvényközpont online Pedagógiai esték program Mentor(h)áló Mentorháló

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés