Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Mihálik Edvin újabb gyanús részleteket derített ki Nemesi Pál kormánybiztosi munkájáról
Szegeden 2021. május 10. 16:17

Mihálik Edvin újabb gyanús részleteket derített ki Nemesi Pál kormánybiztosi munkájáról

Úgy tűnik, hogy a szóvivőként bemutatott Kiss Balázs hivatalosan nem is használhatná ezt a titulust – semmilyen szerződéses kapcsolatban nincs ugyanis a kormánnyal, vagy a kormánybiztossal.

Hirdetés

Mihálik Edvin megpróbálta kideríteni, mennyibe kerül a magyar adófizetőknek Nemesi Pál kormánybiztosi működése. A Momentumos politikus közérdekű adatigénylést nyújtott be a Miniszterelnökséghez, hogy megtudja, mekkora fizetésért dolgozik Kiss Balázs a kormánybiztos szóvivőjeként.

Mihálik bejegyzésben azt írja: a válasz őt is meglepte.

Az adatigénylésre adott válaszból ugyanis az derült ki, hogy

Kiss Balázs Imre, aki egyébként a Szeged365 szerkesztőségének egyik vezetője is, hivatalosan nem dolgozik a Miniszterelnökségen és nem alkalmazottja a kormánybiztosnak sem.

Nem munkavállaló, nem köztisztviselő, nincs megbízási szerződése, nem állít ki teljesítési igazolásokat. Tehát, nyoma sincs annak, hogy ő bármilyen minőségben is a Dél-Alföldi Gazdaságfejlesztési Zónához kapcsolódó munkát végezne.

Mihálik Edvin szerint ez több kérdést is felvet:

„Hogy lehetséges az, hogy ez az ember ennek ellenére magát nagy nyilvánosság előtt, megtévesztő módon a Dél-Alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna hivatalos szóvivőjének nevezi,

  • állami tisztviselők között zajló hivatalos találkozók tartalmáról közöl bizalmas információkat a kormány nevében,
  • mindezt hivatalos tájékoztatásnak állítja be,
  • illetve szegedi és Csongrád-Csanád megyei állampolgárokkal való egyeztetések során a kormányzati intézmény hivatalos szóvivőjének adja ki magát, úgy tesz, mintha lenne bármire befolyása.”

Szeged Zöld város programért felelős tanácsnoka szerint erre csak két magyarázat lehetséges:

Kiss Balázs vagy illetéktelenül adja ki magát kormánybiztosi szóvivőnek, vagy Nemesi Pál szándékosan úgy alkalmazza őt, hogy a részleteket az adófizetők ne ismerhessék meg.

A Momentumos képviselő azzal zárja a bejegyzését, hogy a fenti kérdéseket a Miniszterelnökségnek is feltette, egyelőre várja a válaszukat.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos Fidesz Kiss Balázs kormánybiztos közérdekűadat-igénylés Mihálik Edvin Momentum Nemesi Pál Miniszterelnökség Orbán-kormány szeged365
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés