Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Déli híd: Szeged akarja, és ezt újra elmagyarázták a városházán Nemesi Pálnak
Szegeden 2021. május 10. 08:06

Déli híd: Szeged akarja, és ezt újra elmagyarázták a városházán Nemesi Pálnak

A Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna Komplex Fejlesztéséért Felelős Kormánybiztosi Titkársága, azaz Nemesi Pál és emberei Nagy Sándor alpolgármesternél jártak. Az egyeztetésen újfent kiderült, eddig sem Szegeden múlott a hídépítés.

Hirdetés

Friss Facebook-bejegyzésében Nagy Sándor alpolgármester aláhúzta,

„a város mindent meg fog tenni, hogy a híd új nyomvonalához szükséges szabályozási módosítások és a projekt sikeréhez szükséges tömegközlekedési átszervezések időben megtörténjenek.”

Az alpolgármester arról is írt a posztban, hogy Szeged, ahogy eddig is, a híddal kapcsolatosan minden vállalását teljesítette, és azt is megírta, ma is lesz egy egyeztetés:

„a megvalósíthatósági tanulmány véleményezésére egyébként még a múlt pénteki határidő előtt leadtuk az észrevételeinket, és részt veszünk ma is egy megbeszélésen, ahol a tervezők, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő munkatársai, a kormánybiztos mellett a város részéről a közlekedéses kollégák és a főépítészet is képviselve lesz.”

Ahogy legutóbbi cikkünkben is hangsúlyoztuk, a híddal kapcsolatos összes érdemi tárgyalás a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-n és Szeged városán múlik, és ha minden halad, ahogy haladnia kell, akkor öt-hat év múlva tényleg elkészülhet ez a régóta várt beruházás.

De akkor mi a szerepe Nemesi Pálnak?

Hát... Az biztos, hogy valójában semmilyen jogköre, érdekérvényesítő képessége, hatalma nincsen. Egyszerű kinevezett, nincs semmilyen döntési pozícióban. Fideszes politikusként próbál segíteni, de Szegedet éppúgy nem képviseli, képviselheti, ahogy igazából a kormányt sem.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos déli Tisza-híd híd hídépítés Nagy Sándor Nemesi Pál Tisza
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés