Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. május 9. 19:27

Háromszor annyi pénzt kapott Mészáros Lőrinc az egri szállodájára, mint a város maga

Egertől 2–2,5 milliárd forintot volt el az Orbán-kormány a járványra hivatkozva, a város 1,5 milliárd forint kompenzációt kért, de csak 825 milliót kapott. Jól járt viszont Mészáros Lőrinc.

Hirdetés

Csak a szokásos: a helyiek helyett a nemzet strómanja járt jól a kormányzati pénzosztáson. Eger is megszenvedte a koronavírus-járványt, a jórészt turizmusból élő hevesi megyeszékhelyen önmagában komoly bevételkiesést okozott a pandémia, és akkor még ott van a gépjárműadó elvétele, az ingyenes parkolás és az iparűzési adó egy részének kormányzati elvonása is.

A 2–2,5 milliós kárnak csak a harmadát kompenzálja az Orbán-kormány, milliárdos összeget véve el így az egriektől. A hiányzó pénz azonban megvan, csak nem a helyiek kapják, hanem Mészáros Lőrinc, a leggazdagabb magyar, Orbán Viktor jó barátja és gázszerelője, falujának egykori polgármestere.

Mészáros egri szállodája, a Hunguest Hotels részeként üzemelő Hotel Flóra most 2, 8 milliárd, azaz 2800 millió forintot kap felújításra – írja az Egriugyek.hu.

A Mészáros zsebében landoló újabb adófizetői pénz háromszor annyi, mint amennyit a 53 ezer lelket számláló Eger kap.

Mészáros Lőrinc 14 szállodájának összesen 17 milliárd 700 millió forintot fizet ki az Orbán-kormány a Kisfaludy-programból. A korábban megítélt támogatások feltétele az volt, hogy a stróman nem bocsáthat el senkit, de ő mégis elküldött 800 dolgozót a járvány kellős közepén.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Eger Hunguest Hotels kormányzati megszorítás Mészáros Lőrinc Orbán Viktor Orbán-kormány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés