Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Klubtörténelmet ír Miguel Martins a MOL-Pick Szegedben: ő lesz az első portugál játékos a csapatban
Ziccer 2021. május 9. 06:30

Klubtörténelmet ír Miguel Martins a MOL-Pick Szegedben: ő lesz az első portugál játékos a csapatban

A portugál válogatott irányító a nyáron érkezik, most interjút adott a klub hivatalos oldalának.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt írtunk róla, hogy Alexander Blonz és Miguel Martins személyében norvég és portugál válogatott kézilabdázót igazol nyáron a MOL-Pick Szeged.

Utóbbi játékosról, az irányító poszton bevethető, 23 éves Martinsról Kiss Bence, a MOL-Pick Szeged cégvezetője a klub honlapjának azt mondta, hogy egy fiatal, tehetséges és már a nemzetközi porondon is bizonyító játékossal sikerült megállapodniuk, aki nyártól erősíti a csapatot, három éves szerződést kötöttek vele, és Kiss szerint a személyében egy remek kézilabdást sikerült a klubhoz csábítani.

Ennek kapcsán a MOL-Pick Szeged hivatalos oldalán most egy rövid interjú is megjelent Martinsszal, aki a klub első portugál játékosa lesz.

A bemutatkozó interjú egy centiméterrel sem lépi át a bemutatkozó interjú műfaji kereteit (feltéve, hogy léteznek ilyenek), de az azért például kiderül belőle, hogy Martins szerint a MOL-Pick Szeged a világ egyik legjobb klubja, és abból, hogy itt játszhat majd, szerinte a portugál válogatott is profitálhat. Azt ígéri, mindent meg fog tenni, hogy trófeákat nyerjen a csapattal, Szegedről pedig annyit már tud, hogy egyetemi város, és szeretné sokkal jobban megismerni. Aki mindezek után a teljes interjúra is kíváncsi, az ide kattintson. Sok időt nem kell majd rászánnia az életéből.

Martins és a számok

Miguel Martins 1997. november 4-én született Portóban, és eddig csak szülővárosa csapatában szerepelt. A nemzetközi szinten a 2016-2017-es idényben mutatkozott be: az EHF-kupában 27 gólt szerzett. Eddig két idényt játszott a Bajnokok Ligájában: az első szezonjában 43 gólt szerzett, míg az idei idényben 45-ször volt eredményes. Kétszer is játszott a MOL-Pick Szeged ellen, a portói meccsen 5, míg a szegedi találkozón 3 gólt dobott. Eddig 42 alkalommal szerepelt a portugál válogatottban, összesen 88 találatnál jár.

Martinsról egy rövid videó is megjelent a MOL-Pick Szeged Facebook-oldalán, amiből az is kiderül, hogy a portugál játékos néhány szót már magyarul is megtanult, például azt, hogy „csak előre”, naná!

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bajnokok Ligája EHF férfi kézilabda igazolás kézilabda MOL-Pick Szeged Porto Portugália Miguel Martins
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés