Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. május 7. 16:48 Forrás: 444.hu

Nem növekedett tovább az oltási kedv

Tavaly november óta folyamatosan méri a magyar társadalom oltási hajlandóságát a Központi Statisztikai Hivatal. Az adatok azt mutatják, stagnál az oltási kedv.

Hirdetés
Hirdetés

A Központi Statisztikai Hivatal oldalán pontosan végig követhető, hogyan nőtt folyamatosan és intenzíven az elmúlt hónapokban az oltási hajlandóság. A felmérés legelején a megkérdezettek kevesebb mint 15 százaléka volt biztos abban, hogy beoltatja magát. Április végére ez a szám már közel 65 százalék volt. Ebbe azok is beleszámítanak, akik időközben megkapták az oltást.

A KSH legfrissebb adataiból az olvasható ki, hogy

nem növekedett azok aránya, akik be akarják oltatni magukat, az oltási hajlandóság növekedési üteme jelenleg stagnál, 64 százalékon áll.

A közzétett adatokból az is kiolvasható, hogy csökkent az oltást egyértelműen elutasítók aránya (18 százalékról 16,6 százalékra). A bizonytalanok aránya is stagnál, 14 százalék. Azonban majdnem duplájára nőtt azok aránya, aki nem kívántak, vagy nem akartak válaszolni (2,5 százalékról 4,7 százalékra).

Azt lehetett tudni, hogy az oltást tervezők számának van egy természetes plafonja, ezért Magyarországon, és minden más országban is kihívást jelent az államnak, ezt hogyan törjék ezt át, mivel a nyájimmunitás eléréséhez magasabb arányokra van szükség.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Központi Statisztikai Hivatal KSH oltás

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés