Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Juhász Tünde nagyon szeretné megmondani, mennyi jutalmat vett föl, de a kormánymegbízott szerint a jogszabályok ezt nem engedik
Szegeden 2021. május 7. 10:49

Juhász Tünde nagyon szeretné megmondani, mennyi jutalmat vett föl, de a kormánymegbízott szerint a jogszabályok ezt nem engedik

Közérdekű adatigényléssel fordult Juhász Tünde megyei kormánymegbízotthoz Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. A honatya arra kíváncsi: igaz-e, hogy Juhász összességében 30 millió forint jutalmat kapott saját magától.

Hirdetés

Hadházy Ákos Facebook-oldalán szerdán hozta nyilvánosságra, hogy közérdekű adatigénylés keretében arra kérdezett rá Juhász Tünde Csongrád-Csanád megyei kormánymegbízottnál, megfelel-e a valóságnak, hogy az elmúlt években összesítve 30 millió forintos jutalmat kapott. Juhász azzal az indokkal utasította vissza az adatszolgáltatást Hadházynak a magának kiosztott jutalmakról, hogy nem politikai felsővezető.

Juhász Tündét  egy sajtótájékoztatón megkérdeztünk az ügyről.

A kormánymegbízottnak azt vetettünk fel, hogy nem volna jobb tiszta vizet önteni a pohárba, és elmondani, mennyi jutalmat adott magának az elmúlt években, annak ellenére, hogy a törvény erre nem kötelezi. 

„Hogy mi a közérdekű adat, és hogy milyen adatokat adhatunk ki, azt jogszabályok írják el. Hogy ki a felső politikai vezető, szintén jogszabály határozza meg. Hadházy képviselő úrnak minden szükséges információt megadtam, amire én, mint adatgazda jogosult vagyok”

– válaszolta Juhász Tünde.

Közbevetésünkre, miszerint valójában nem válaszolt arra a kérdésre, hogy felvett-e 30 milliós jutalmat, a kormánymegbízott azt mondta:

„De, megválaszoltam ezt a kérdést. Szerintem Hadházy képviselő úr nagyon jól tudja, hol kell feltenni azt a kérdést, ahol arra megfelelő adathoz szeretne hozzájutni. Mit már említette: jogszabályok határozzák meg, hogy milyen közérdekű adatot ki birtokol, ki annak az adatnak a gazdája, és ki adhatja azt ki”.

Újból feltettük neki a kérdést, hogy akkor a jogszabályokon felülemelkedve, nem volna jobb tiszta vizet önteni a pohárba.

„Hadházy Ákos országgyűlési képviselő, és ha nem ért egyet azzal a jogszabállyal, ami meghatározza a közérdekű adatok kezelését és birtoklását, akkor nyújtson be jogszabály-módosítást”

– kaptuk az újabb választ, amit a Fidesz kétharmados parlamenti többsége láttán aligha lehet túlságosan komolyan venni.

Juhász Tünde azt is elmondta, véghajtó szervezet élén álló emberként az egyik legfontosabb feladata, betartsa a jogszabályokat.

Ön szerint, amennyiben nem válaszol a jutalmát érintő kérdésre, nem az lesz a következménye, hogy a Hadházy Ákos kérdésében megfogalmazottakat igaznak fogják tekinteni?

– kérdeztünk tovább.

„A politikai haszonszerzésért sokan, sokféle véleményt, félinformációt, akár félreérthető információt közzé tehetnek, megjelentethetnek következmény nélkül. Én nem vagyok abban a helyzetben, hogy a jogszabályokat megszegjem, és nem tartom etikusnak sem, hogy pont a végrehajtó hatalom képviselője lépje át vagy szegje meg a kereteket”

– zárta szavait Juhász Tünde megyei kormánymegbízott.

Így aztán továbbra sem tudjuk, mikor és mennyi jutalmat kapott Juhász Tünde Juhász Tünde kormánymegbízottól.

B. P.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Hadházy Ákos Juhász Tünde jutalom kormánymegbízott
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés