Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. május 7. 11:22

Szeged testvérvárosában, Turkuban kiállítás mutatja be a szegedi zsinagógát

Szeged és Turku testvérvárosi kapcsolatának ötvenedik évfordulóján a finn város főkönyvtárában plakátkiállítás mutatja be a 120 éves, szecessziós stílusú szegedi zsinagógát, és a város zsidó építészeti örökségét.

Hirdetés

A szegedi zsinagóga 1900 és 1902 között épült, Baumhorn Lipót tervei alapján, Magyarország második, a világ negyedik legnagyobb zsinagógája. Belső falfestményei, a Róth Manó műhelyében készült ólomüveg ablakai és a zsinagógakert együttese egyedülállóvá teszi az épületet.

A finnországi kiállítás látogatói megismerhetik Lőw Immánuel főrabbinak, az épület díszítőprogramját is kidolgozó tudósnak az életét és Baumhorn Lipót zsinagógatervező világi munkásságát is.

Szeged testvérvárosában, Turkuban tablókon mutatkozik be Szeged és a zsinagóga

A turkui városi főkönyvtárban nyílt tárlatot május végéig tekinthetik meg a finn látogatók.

Szegeden vasárnaptól ismét látogatható a zsinagóga

A járványt követő enyhítéseknek köszönhetően a szegedi új zsinagóga május 9-én, vasárnap 10 órakor újra megnyitja kapuit a látogatók előtt.

Új nyitva tartással, szombat kivételével naponta 10-től 16 óráig fogadják a látogatókat, akiknek a belépés előtt be kell mutatniuk védettségi igazolványukat, a maszk viselése és a kézfertőtlenítő használata számukra is kötelező.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kiállítás testvérváros Új Zsinagóga zsinagóga
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés