Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Ki korán kel, Tiszavirágot lel – a közönségnek is megnyílt a Tiszavirág Sportuszoda
Szegeden 2021. május 7. 08:50

Ki korán kel, Tiszavirágot lel – a közönségnek is megnyílt a Tiszavirág Sportuszoda

Képriport
Akárhogyan is, de történelmi nap a mai, amikor a nagyközönség előtt kinyitott a város új sportuszodája, a Tiszavirág. Reggel fél hatkor ott voltunk nyitáson.

Hirdetés

A koronavírus-járvány alaposan átírta a Tiszavirág Sportuszoda megnyitásának körülményeit. Erre utalt február 19-én Botka László polgármester, amikor az aznapi, szűk körű avatáson arra emlékeztetett, hogy nagy ünnepségnek képzelték el az új uszoda átadását, amire évtizedek óta várt Szeged. Aztán minden másképpen alakult.

Azon a február közepi napon nem lehetett tudni, hogy mikor nyithatja meg kapuit a Tiszavirág a nagyközönség előtt, mert senki nem tudhatta, meddig tart, mikor cseng le a pandémia harmadik hulláma. Szűk három hónappal az átadás után, most pénteken hajnalban kinyitott a Tiszavirág, éppen ezért a Szeged Televízió stábjával együtt vártuk az első látogatókat. 

Az amatőr triatlonisták érkeztek elsőként, akik számára nem újdonság, hogy mit tud a Tiszavirág, mert lassan két hónapja járnak reggelente ide úszni. Mint igazolt sportolók, ezt megtehetik, ám ezért véleményük is mértékadó lehet. Azt mondták, gyönyörű a környezet, nagyon jó a víz, minden nagyon jó – kaptuk az első gyorsértékelést.

Az újszegedi uszodához képest leginkább abban érzékelhető a változás, hogy ez a létesítmény vadonatúj. A megszólalók hozzátették, hogy az új látogatóknak biztosan nagyon izgalmasak lesznek az első napok, hiszen számukra ez lesz az ismerkedés ideje a Tiszavirággal. Bizonyára sok úszó keresi fel az új uszodát. 

A Tiszavirág egyik nagy előnyének látszik, hogy az úszók megoszlanak az új sportuszoda és a régi uszoda között, és ezzel mérséklődhet a tumultus. Akik úszni szeretnének, azoknak mindig az volt a gondjuk, hogy túl sokan vannak egyszerre egy pályán, ami egy idő után zavaró volt – hallhattuk az egyik véleményt. Ha nyolc-tízen úsztak egy sávban, ráadásul különböző tempóban és sebességben, az zavaró volt mindenkinek. A Tiszavirág tíz pályája ebben némi megoldást jelent, még akkor is, ha a valamennyi pálya egyszerre naponta csak néhány órára nyit meg az amatőrök előtt. 

A Tiszavirág pályabeosztásáról, az ezekhez tartozó idősávokról, a jegy- és bérletárakról korábbi cikkünkben írtunk.

Az első látogató emléklapot kapott. Nyitóképünkre vagy ide kattintva nézze meg Iványi Aurél fotóit!

Minthogy a sportolókat szinte kivétel nélkül a Tiszavirágba „telepítették”, ennek meglesz rövid- és hosszú távon is az a járulékos haszna, hogy az újszegedi sportuszoda szinte kizárólag a városi közönségé lesz. Az újszegedi uszoda vízfelületén nem kell osztozni sem az úszókkal, sem a vízilabdásokkal.

A Tiszavirág Sportuszodáról tényleg csak az elragadtatottság hangján tudunk írni, hozzátéve, hogy a versenymedence mellett további három várja a látogatókat, és természetesen van szauna is. 

A város úszóélete mindig is erős és jelentős volt. Mától azzal, hogy nagyon jelentős mértékben növekedett a rendelkezésre álló vízfelület, kényelmesebb, komfortosabb és magasabb színvonalú lehet mindenki számára az úszás Szegeden. 

Elő az úszószemüvegekkel!

B. P.
 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Tiszavirág Sportuszoda beruházás fejlesztés új fedett uszoda úszás uszoda
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés