Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Így örömtáncolnak a szegedi sürgősségi osztály dolgozói, akik azt üzenik: senki se adja fel, ők sem fogják!
Szegeden 2021. május 6. 21:36

Így örömtáncolnak a szegedi sürgősségi osztály dolgozói, akik azt üzenik: senki se adja fel, ők sem fogják!

A napokban megjelent videó fő üzenete a készítők szerint, hogy mi fogunk győzni, és nem a Covid, mert együtt minden legyőzhető.

Hirdetés

Mindenek előtt szögezzünk le valamit: amit bármelyik magyar kórház sürgősségi osztályán a dolgozók nap mint nap tesznek, arra ezeknek a soroknak az olvasói közül a legtöbben nem lennénk képesek. Az a munka, az a felelősség, az a mentális és fizikai terhelés, ami az SBO-k dolgozóira hárul, egy más szint, mint amihez a legtöbbünk hozzá van szokva, és amit a legtöbbünk el képes viselni.

Így aztán csakis elismeréssel lehet beszélni az ott dolgozók áldozatos munkájáról.

Na, és akkor, ha ezt tisztáztuk, most nézzük meg, milyen az, amikor a koronavírus-járvány által szinte soha nem látott terheléssel szembenéző egészségügyi dolgozók egy kicsit kiengedik a gőzt, egy kicsit felfrissülnek, és közben egymást és minket is igyekeznek támogatni, kitartásra buzdítani!

Merthogy az SZTE SBO csapata is elfogadta az elmúlt hónapokban rendkívül népszerűvé váló Jerusalema-örömtánckihívást.

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ (SZAKK) Sürgősségi és Betegellátó Önálló Osztályának (SBO) munkatársai május elsején az Újklinika és a mellette lévő Petri Gábor Klinikai Tömb különböző tereiben táncoltak, erről pedig videó készült, amit az elmúlt másfél napban már több tízezerszer néztek meg a YouTube-on, és ami itt látható:

„A Jerusalema-videónk fő üzenete, hogy még a koronavírus-járvány okozta nehézségek és gyász közepette sem szabad elfeledkeznünk az életörömről. Ilyen a zene és a tánc, amellyel kifejezhetjük szeretetünket, boldogságunkat, együttérzésünket, hálánkat és reményeinket is. A Szegedi Tudományegyetem SZAKK SBO munkatársainak tánca mindenkiért és mindenkinek szól”

– idézi dr. Töreki Annamária adjunktust, az SBO közel 200 egészségügyi dolgozójának szakpszichológusát, a tánckihívás egyik szervezőjét az SZTE közleménye.

Mint elmondta, Szabó Gabriella sürgősségi szakápolóval és Dr. Schneider Erzsébet főorvosnővel együtt találták ki, hogy az összetartozás kifejezéseként csatlakoznak a kihíváshoz.

„Az egész ország már nagyon belefáradt a Covid-helyzet kezelésébe, az életünket meghatározó korlátozásokba. Ez alatt a bő egy év alatt rendkívül sokan veszítették el valamelyik szerettüket, barátjukat. Nemcsak a hozzátartozókat viseli meg a gyász, hanem a frontvonalban küzdő egészségügyi dolgozókat is. Ezért döntöttünk úgy, hogy elkészítjük ezt a videót, amelynek ötletgazdája Szabó Gabriella volt” – mondta dr. Töreki Annamária, aki szerint az SBO csapatáról közismert, hogy nagyon összetartó és kreatív, a többségük hatalmas lelkesedéssel vett részt ebben a mindennapi munkából kizökkentő különleges programban.

„Öröm volt látni, hogy a forgatás alatt a betegek és a többi klinika dolgozói messziről figyelték őket, táncoltak és tapsoltak. És öröm volt látni, hogy az SBO munkatársai önfeledten nevettek a próbák alatt és a forgatáson. A videó fő üzenete, hogy mi fogunk győzni, és nem a Covid! Együtt minden legyőzhető!”

A videón ez a szöveg olvasható:

Értetek táncolunk
a mosolyotokért
mert a mosoly legyőzi a félelmet
Érted is, aki sírsz
Érted is, aki gyászolsz
Érted, aki gyógyítasz és ápolsz
Érted, aki a járvány végét várod
Mi továbbra sem adjuk fel
S együtt összefogva győzni fogunk
Fogjunk össze mindannyian
S örüljünk együtt az életnek!

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kihívás SBO Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ SZTE tánc táncos kihívás Jerusalema örömtánckihívás SZTE SZAKK SBO
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés