Hirdetés
Hirdetés
Művház 2021. május 6. 14:35

Idén is elmarad a Sziget

Európa egyik legjelentősebb fesztiválja, Magyarország legfontosabb turisztikai rendezvénye 2022-re nagy visszatérést tervez.

Hirdetés

A járványhelyzet által okozott bizonytalanságok miatt a tavalyihoz hasonlóan idén sem lesz Sziget fesztivál Budapesten.

„Sajnos lejárt az idő, döntenünk kellett az idei Szigetről. Szomorú szívvel, de felmérve a felelősségünket, látva a bizonytalanságok sokaságát, akár az utazás, a szállások, a vendéglátás és a védettségi igazolások hazai és nemzetközi szerepe terén, arra az elhatározásra jutottunk, hogy mostantól inkább a jövő évi Szigetre készülünk”

– idézi Kádár Tamást, a fesztivál főszervezőjét a csütörtöki közlemény.

Azt is írják, hogy a szervezők 2022-ben a hosszú szünet után nagy visszatérésre készülnek, ehhez méltó programokkal, rendezvényekkel.

Kádár Tamás elmondta, hogy

a két fesztiválmentes év a szervezők, a rendezvényekhez kapcsolódó cégek és dolgozók életét nagyon megnehezítette, az iparág rengeteg szereplőjét, a zenészektől a vendéglátósokon át a technikai alvállalkozókig szinte ellehetetlenítette.

A világjárvány miatt a nagy koncerteket és fesztiválokat sorra mondják le szerte Európában, valamint a nagyobb nemzetközi turnék is javarészt elmaradnak idén nyáron.

Az ország két másik nagy zenei fesztiválját, a soproni Telekom VOLT-ot és zamárdi Balaton Soundot sem rendezik meg idén, ezek szervezői már március közepén bejelentették ezt. A napokban pedig a közepes méretű fesztiválok közül a székesfehérvári Fezen szervezői jelentették be, hogy idén elmarad a buli. Közben a Szegedi Ifjúsági Napok szervezői egyelőre még bíznak abban, hogy a szokásos időpontban, augusztus végén meg tudják tartani a fesztivált. Erről bővebben az alábbi cikkben írtunk.

(Nyitókép: Sziget Fesztivál)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: elmarad fesztivál betegség covid-19 fertőzés járvány koronavírus nyár oltás oltóanyag pandémia Szegedi Ifjúsági Napok Székesfehérvár Sziget Fesztivál SZIN védettségi igazolvány világjárvány vírus Fezen SZIN 2021
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés