Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Naperőműveket telepít az Aldi áruházaira: Szegeden 132 napelemet szerelnek a móravárosi épület tetejére
Szegeden 2021. május 6. 15:00

Naperőműveket telepít az Aldi áruházaira: Szegeden 132 napelemet szerelnek a móravárosi épület tetejére

Országszerte tizenhat áruházánál helyez el az üzletek tetején napelemeket az Aldi. Szegeden a móravárosi áruház kap hamarosan naperőművet, amivel az üzlet legalább kéthavi elektromosáram-igényét tudják majd ősztől fedezni.

Hirdetés

Az Aldi Magyarország három évvel ezelőtt helyezte üzembe a soproni, majd a budaörsi üzleténél az első hazai háztartási naperőművét, amelyek tavaly már 60-64 ezer kWh energiát termeltek.

A tapasztalatok azt mutatták, hogy kéthavi áramfogyasztást tudtak kitermelni, ez most újabb bővítésre ösztönzi a céget.

Országszerte további 16 áruházánál helyez el az üzletek tetején napelemeket,  a vállalat számítása szerint mindegyik naperőmű az adott üzlet legalább kéthavi elektromosáram-igényét fogja fedezni.

2017-ben teljes magyarországi üzlethálózatával és biatorbágyi logisztikai, illetve igazgatási épületével zöldáramra tért át az Aldi Magyarország, amivel a széndioxid kibocsátását 40 százalékkal tudta csökkenteni. Egy évvel később pedig klímavédelmi program révén karbonsemlegessé vált.

– A most induló naperőmű-telepítéseket terveink szerint még idén ősszel befejezzük. Jövőre a 18 naperőmű vállalatunk teljes éves energiaigényének közel 2 százalékát fogja fedezni – mondta Bernhard Haider, az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója.

Az Aldi szegedi, Móravárosi körúti üzletére 132, egyenként 450 Wp teljesítményű napelemet helyez majd el. A telepítések országszerte hamarosan elkezdődnek, a szegedi üzletre várhatóan kora ősszel kerül sor – tájékoztatott az Aldi.

A napelemek felhelyezése és üzembe állítása nem lesz hatással a szegedi és a többi üzlet nyitvatartására, a kiszolgálás mindegyik áruházban zavartalan lesz.

A vásárlók a soproni és a budaörsi üzlethez hasonlóan Szegeden is egy kijelzővel találkozhatnak majd a bejáratnál, amelyik a napelemek által megtermelt energia pillanatnyi, illetve az elmúlt időszakra vonatkozó értékét mutatja.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Aldi áruház környezettudatosság környezetvédelem Móraváros naperőmű zöldenergia
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés