Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. május 6. 13:38

Fekete-Győr András nem követett el bűncselekményt, amikor bűnözőnek nevezte Mészáros Lőrincet

A bíróság szerint Mészáros Lőrincnek is el kell tűrnie a szabad véleménynyilvánítást.

Hirdetés

Mészáros Lőrinc nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt jelentette fel Fekete-Győr Andrást. Magyarország leggazdagabb embere a Momentum miniszterelnök-jelöltjének olyan mondatait sérelmezte, mint például, hogy

  • „Orbán, Rogán, Mészáros bűnöző, bíróság előtt a helyük”
  • „Politikusok és oligarchák ülnek majd a vádlottak padján. Magyarország kontra Orbán, Mészáros, Rogán és társaik”
  • „Nem tudom, hogy melyik pártra szavaznak, de azt tudom, hogy nekem személyesen is több olyan bizalmas beszélgetésem volt, akár ügyészségen dolgozóval, nyomozóval, sőt titkosszolgálati szakemberrel is, akiktől megnyugtató információkat kaptam arról, hogy lesz jogalap Mészáros Lőrinccel és társaival szemben fellépni.”

A feljelentésből az is kiderült, hogy Mészáros Lőrincnek kifejezetten rosszul esett, hogy Fekete-Győr András a jachtozást is számonkérte rajta:

„A feljelentő sérelmezte továbbá, hogy a feljelentett magánemberként is megszólította, amikor a jachton való utazásáról ír, ekkor ugyanis kizárólag pihenési szokásait tünteti fel negatív színben.“

A Momentumos politikus szerint nevetséges, hogy Mészáros képes volt beleírni a feljelentésbe azt, hogy a közpénzből vásárolt több milliárdos NER-jachtot és az azon nyaraló fideszes strómanokat és bűnözőket „negatív színben” tüntették fel.

Orbán Viktor jóbarátja a keresetében arra hivatkozott, hogy ő nem politikai közszereplő és mivel közhatalmat nem gyakorol, ezért az ilyen jellegű kritikát sem kell eltűrnie. A bíróság azonban nem így látta. Azt állapították meg, hogy Mészáros Lőrinc a gazdasági életben olyan jelentőséggel bír, ami miatt közszereplőnek számít, ezért vele kapcsolatban a véleménynyilvánítás lehetségei az átlagosnál jóval tágabbak.

A feljelentést végül arra hivatkozva utasította el a bíróság, hogy Fekete-Győr András mondatai nem tényállítások, hanem a feltételezés és a értékítélet kategóriájába tartoznak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bíróság Fekete-Győr András feljelentés Mészáros Lőrinc Momentum jacht NER
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés