Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • A hétvégén ismét lesz piac a Szent István téren: két napig nyolcvan kézműves kínálja a portékáit
Szegeden 2021. május 6. 19:36

A hétvégén ismét lesz piac a Szent István téren: két napig nyolcvan kézműves kínálja a portékáit

Utoljára február végén árultak kismesterek a téren, a jogszabályok ugyan eddig sem tiltották, a szervezők a résztvevők egészségének védelme miatt mégis a szünetelés mellett döntöttek. A járványhelyzet javult, ismét lesz piac a téren.

Hirdetés

A szervezők most újraindítják a vásárt: május 8-án és 9-én – szombaton és vasárnap – ismét egyedi portékákat, háztáji élelmiszereket és gasztronómiai különlegességeket kínáló kereskedők töltik meg a teret.

– A hatályos jogszabályok eddig sem tiltották, két hónapig a súlyos járványhelyzet miatt azonban mégsem tartottuk meg a kézműves piacot. Mivel az adatok egyre kedvezőbbek, és a kormány is bejelentette a nyitás lépéseit, ezért úgy gondoltuk, hogy az előírásokat betartva biztonságosan megrendezhető a hétvégén Szent István téri kézműves piac – mondta Rácz Attila a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója.

A Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója elmondta azt is, az elmúlt hetekben nagyon sok érdeklődő telefont és e-mailt kaptak a szegediektől, hogy mikor szervezik meg újra a piacot. A kereskedők is nagyon várták már a nyitást, hiszen továbbra is nagyon nehéz helyzetben vannak, mert alig volt lehetőségük volt a pandémia ideje alatt az árusításra.

– Ilyen sokan még sosem jelentkeztek, a térre kilátogató szegediek a hétvégén közel nyolcvan kiállítóval találkozhatnak – mondta Rácz Attila.  

Akik a piacozást választják a hét végén, reggel 9 és délután 6 óra között újra válogathatnak egyedi portékák, háztáji élelmiszerek és gasztronómiai különlegességek között.

Megtalálhatók lesznek a téren többek között

  • kézzel készített ékszerek, ásványékszerek,
  • bio kozmetikai termékek,
  • egyedi kerámiák,
  • bőrdíszműves áruk és szűcs termékek,
  • kézzel készített fajátékok.

Természetesen ismét lesz lángos, lepény és kürtőskalács, valamint gyümölcsborokat is kóstolhatnak a kilátogatók.

A piac – a két februári sikeres hétvége nyomán – mára országos hírnévre tett szert, így már nemcsak a megyéből érkeznek kereskedők, hanem Budapestről, Szolnokról, Gödöllőről, vagy Nyíregyházáról is elhozzák a kézművesek portékáikat.

– A rendkívüli érdeklődésből is látszik, hogy nagy szükség van az ilyen kezdeményezésre, hiszen a kézműveseknek most minden árusítási lehetőség létfontosságú a vállalkozásuk túlélése miatt – mondta az ügyvezető igazgató.

Megtudtuk, amennyiben a jogszabályok is lehetővé teszik, akkor a pünkösd hétvégi piacot is megtartják, ami már három napos lesz, május 22. és 24. között tehát nemcsak szombaton és vasárnap, hanem hétfőn is benépesül majd a Szent István tér.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kézművesvásár piac Rácz Attila Szegedi Városkép és Piac Kft. Szent István tér
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés