Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Már csak nyolcmilliárd forintot kell visszaszereznie a Bartók Csaba–Tápai Péter álompárosnak Magyarország kormányától Szegednek
Szegeden 2021. május 6. 12:55

Már csak nyolcmilliárd forintot kell visszaszereznie a Bartók Csaba–Tápai Péter álompárosnak Magyarország kormányától Szegednek

1 milliárd 950 millió forintos kompenzációt kap állítólag Szeged. És ezt állítólag Gulyás Gergelynél lobbizták ki. Ha ilyen ütemben dolgoznak a fiúk, akkor még van legalább négy körük Budapestre.

Hirdetés

Facebook-oldalán így számolt be Bartók Csaba arról, hogy állítólag dolgozott:

A következőket azért rögzítsük ezek kapcsán:

több, mint elgondolkodtató, hogy Bartók Csaba a párttársát a Facebook-oldalán miniszter urazza, aki egyébként a főnöke is, hiszen havi 450 ezret Bartók zsebrerak miniszterelnökségi KOM-MU-NI-KÁ-CI-ÓS MUN-KA-TÁRS-ként.

Továbbá kommunikációs munkatársként nem sikerült rendesen elmondania:

  • mire lehet fordítani ezt az összeget,
  • mikor jön meg valójában,
  • hogyan, hány részletben küldi a kormány.

Az indexen a kormányinfó tudósításában ez olvasható, de ez pont annyira érthetetlen mint általában a fideszes kommunikáció:

„Az önkormányzatok támogatásáról is döntöttek – közölte a miniszter. A korábbi döntésük értelmében jelentős adócsökkentést hajtottak végre a kis- és középvállalkozók körében. Az önkormányzatoknál ez kiesést jelentett, ezért tárgyaltak velük.

A kormány arányos és méltányos módon összesen 23 milliárd forint támogatásról döntött, ebből 1,7 milliárd forintot az egyes településeken bölcsődék, oktatási és kulturális intézmények megújulásához, megépítéséhez járul hozzá a kormány. Politikai motivációja a döntésnek nincs, a bevételek, az önkormányzati költségvetési helyzet és a megtakarítás mértéke alapján három kategóriát határoztak meg.

A leggazdagabbaknak fejlesztési támogatást igen, de működési támogatást nem adnak. A második kategóriánál fő szabály szerint a kieső iparűzésiadó-bevétel 75 százalékát megtérítik, a harmadik, legszegényebb településeknél ez az arány 100 százalék. A megyei jogú városokat illetően mindenhol ez a helyzet, a nem megyei jogú, de 25 ezernél nagyobb településeknél konkrét fejlesztési támogatásokról döntöttek.”

Szóval meg kell várni a Magyar Közlönyt, hátha abban egyértelmű lesz. A fönti szerint a megyei jogú városok a harmadik, legszegényebb kategóriába esnek, de ez azért nehezen hihető.

Egyébként az egészet nem kellett volna csinálni, ha a kormány egyedüliként Európában, nem az Európai Unióban, hanem az egész kontinensen, nem elvonásokkal sújtotta volna az önkormányzatokat a koronavírus-járvány alatt.

Nem kellene kompenzálni:

  • ha nem vették volna el a gépjárműadót telj egészében
  • vagy ha nem lenne ingyenes a parkolás.

Már tízmilliárd forintnál jár az a kormányzati elvonás, ami Szegedet sújtja.

Azaz lehet még egy kicsit dolgozni a képviselő uraknak. Van még legalább négy út Budapestre.

Garai Szakács László

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bartók Csaba gazdasági válság gépjárműadó Gulyás Gergely ingyenes parkolás járvány Kormányinfó koronavírus pandémia parkolás Tápai Péter válság világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés