Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. május 6. 13:27

Gulyás Gergely: Augusztusig biztosan maradnak a korlátozások a védettséggel nem rendelkezőknek

Nem lesz valami eseménydús nyara annak, aki nem oltatja be magát a koronavírus ellen.

Hirdetés

Augusztusig biztosan fennmaradnak a koronavírus-járvány miatti korlátozások a védettséggel nem rendelkezőknek, jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

Gulyás Gergely szerint a koncerteken, a fesztiválokon, a szórakozóhelyeken és a sporteseményeken való részvételhez, illetve a szállodák és az éttermek szolgáltatásainak igénybevételéhez a következő hónapokban a védettségi igazolvány nélkülözhetetlen lesz.

Hozzátette, hogy a koronavírus elleni oltás továbbra is önkéntes, de regisztrációhoz kötött. Szerinte bármelyik Magyarországon engedélyezett oltás hatékony és biztonságos.

A miniszter elmondta, hogy múlt héttől ha valaki külföldről hazatér, védettségi igazolvánnyal mentesül a karantén alól. Egy most megjelenő rendelet szerint ha a felnőtt kiskorúval érkezik, akkor ez a szabály a kiskorúra is vonatkozik.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: betegség covid-19 fertőzés fesztivál Gulyás Gergely járvány járványkezelés Kormányinfó koronavírus miniszter Miniszterelnökség nyár Orbán-kormány védettségi igazolvány vírus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés