Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. május 6. 14:10

Ács Szilvia: Szeged idén is népszerű célpont lesz a turisták körében

Jó szezonban bíznak a szállodások, bár nyitniuk nagyon nehéz. Egyrészt az ehhez szükséges pénzt sem könnyű most előteremteniük, másrészt hatalmas a munkaerőhiány. Közben Szegeden és környékén átfogó felmérést készítettek arról, hogy mi vonza ide leginkább a vendégeket. Ács Szilvia, a Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője volt Balogh Judit vendége a Témában.

Hirdetés

Ács Szilvia elmondta, a tavalyi évben a szegedi főszezon a járvány előttihez hasonlóan alakult, ami részben a külföldi utazások elmaradásának volt köszönhető. Mivel egyre többen kapják meg az oltást és a védettséget igazoló kártyát, várható, hogy idén többen fognak más országokban vakációzni.

Az eddigi évek tapasztalatai alapján azonban bízhatunk abban, hogy sokaknak továbbra is Szeged marad a nyári úti célja. A város ugyanis az adatok alapján kifejezetten népszerű a turisták körében, megelőzi Debrecent és Miskolcot is.

A térségi turisztikai felmérés során a megkérdezettek 90 százaléka 7, vagy annál több pontot adott Szegednek egy 10-es skálán.

A kutatás eredményei szerint a legtöbb turistát a természeti kincsek érdeklik, második helyen az épített örökséget bemutató szervezett séták állnak, illetve az olyan kültéri programok, mint a hajózás és a gyalogtúra. Ács Szilvia szerint a szabadtéri programok iránti igény megnövekedése részben a járványhelyzettel is magyarázható.

A felmérésből kiderült, a válaszadók közel fele tervezi, hogy több alkalommal is a környéken fog kikapcsolódni. A kitöltők között magas volt a térségben élők aránya, ezért a turisztikai szakemberek arra számítanak, hogy a vírus miatt sokan a lakóhelyükhöz közelebbi eső nyaralási célpontokat választják az idén.

A teljes beszélgetés itt nézhető meg:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Ács Szilvia Balogh Judit nyár nyaralás szálloda Szeged Televízió Szeged Tourinform Szegedi Tourinform Iroda Téma turizmus utazás vendéglátás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés