Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Mozizgatunk: Látványos és nagyon véres az új Mortal Kombat-film, de amúgy van bármi értelme?
Művház 2021. május 5. 22:15

Mozizgatunk: Látványos és nagyon véres az új Mortal Kombat-film, de amúgy van bármi értelme?

Heti filmes, mozis megmondás Gedzóval és Kovács M. Norberttel.

Hirdetés

Fél év kihagyás után csütörtökön végre kinyitnak a magyar mozik, aminek örülünk, pláne, hogy újra megnyílik kedvenc filmszínházunk, a Belvárosi Mozi is. Mielőtt azonban ezt jól megbeszélnénk, megmondjuk, milyen az új Mortal Kombat-film, és nosztalgiázunk azon, milyen gyerekkori emlékeink vannak minden idők legnépszerűbb, legkultikusabb verekedős videójáték-sorozatáról, amiből most ez a film készült.

  • Fogják tudni élvezni ezt a filmet azok, akik soha egy percet sem játszottak a játékkal?
  • A hardcore MK-rajongóknak van mit szeretni benne?
  • Jobb lett az új film, mint a korábbiak a kilencvenes években?
  • Lehet ebből egy hosszan tartó, sikeres filmsorozat?

Ezekről és még egy csomó mindenről dumálunk a film kapcsán az adás első részében.

Mozizgatunk · Harmadik évad - Tizennyolcadik rész · 2021.05.05.

Ezen kívül beszélünk még egy általunk most felfedezett 2009-es ausztrál gyurmafilmről, a Mary és Maxről, ami nagyjából olyan, mintha a Sebaj Tóbiás komor, fekete-fehér, depressziós változata lenne. Ennek ellenére (vagy éppen ezért) csak ajánlani tudjuk, remek filmélmény, amiben a szereplők hangjait is kiváló színészek kölcsönzik.

Megnéztük A kegyelem ára című 2019-es, börtönös, bíróságos, fekete férfiakról szóló mozit is, aminek Michael B. Jordan és Jamie Foxx a főszereplői, és ami egy sokszor látott történetnek indul, majd egyre erősebb lesz, hogy a végére egészen sokkoló legyen.

Szintén 2019-es A barátunk című dráma, amiben ugyancsak jó színészek láthatók (Casey Affleck, Jason Segel, Dakota Johnson), és a történet sem rossz, valahogy azonban mégsem működik igazán. Hogy miért, azt is megpróbáljuk megfejteni.

Az adás utolsó harmadában pedig örülünk tehát a mozik újranyitásának, átbeszéljük, miket játszanak az első héten a Belvárosi Moziban, és hogy milyen filmekre lehet még számítani májusban. Röviden: lesz miért moziba menni!

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: animációs film Belvárosi Mozi covid-19 film filmajánló Gedzo Hollywood járvány koronavírus Kovács M. Norbert kritika mozi mozizgatunk mozizgatunk podcast nyitás pandémia podcast világjárvány vírus Mortal Kombat videojáték Warner Warner Bros. Pictures
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés