Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Juhász Tünde azzal az indokkal utasította vissza az adatszolgáltatást a magának kiosztott jutalmakról, hogy nem politikai felsővezető
Szegeden 2021. május 5. 21:49

Juhász Tünde azzal az indokkal utasította vissza az adatszolgáltatást a magának kiosztott jutalmakról, hogy nem politikai felsővezető

Csongrád-Csanád megye kormánymegbízottjánál Hadházy Ákos érdeklődött közérdekű adatigényléssel: igaz-e, hogy 30 milliós jutalmat osztott magának az elmúlt években.

Hirdetés

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő arra kíváncsi, hogy

  • Juhász Tünde 2019-ben, 2020-ban és 2021-ben mikor és mennyi jutalmat kapott kormánymegbízottként;
  • milyen és mennyi béren kívüli juttatást kapott 2019 és 2021 között;
  • a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal más vezetői és külön, a nem vezető beosztású kormánytisztviselők átlagosan mennyi jutalmat kaptak 2019 és 2021 között.

Hadházy azt írta a Facebookon, azt szeretné tudni, hogy Juhász Tünde mennyi jutalmat vett fel az elmúlt években. 

„Amúgy azért fordultam hozzá adatigényléssel, mert több környékbeli polgármester is jelezte, tudomásuk szerint az elmúlt években mintegy harmincmilliós(!) lehet ez az összeg. De így egyelőre nem tudjuk ezt ellenőrizni.”

Juhász Tünde érdemben nem válaszolt az országgyűlési képviselő adatkérésére.

A megyei kormánymegbízott azt írta, mivel a törvény szerint nem számít politikai felsővezetőnek, csak politikai vezetőnek, nem köteles közzétenni, hogy mennyi jutalmat, illetve béren kívüli juttatást vett fel 2019 és 2021 között.

Juhász megadott egy linket, amin a teljes kormányhivatali foglalkoztatotti kör személyi juttatása látható. Egyben, negyedéves bontásban. A listákon jutalom nem szerepel, csak bér, cafetéria és költségtérítés. 

Ebből kiderül, hogy 2020 utolsó három hónapjában a 97 kormányhivatali vezető összesen 208 millió 689 ezer forint bért és 1 millió 1 forint költségtérítést kapott. Ez azt jelenti, hogy bruttó átlagbérük 717 ezer forint. Az idei első negyedévben 208 millió 240 ezer forint bért osztottak szét 97 vezető között, ez hasonló átlagbért jelent. A költségtérítés azonban valamivel kevesebb lett: 856 ezer forint.

Igaz, Juhász Tünde bére és jutalmai ebből az adatsorból nem derülnek ki.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Juhász Tünde kormánymegbízott Hadházy Ákos
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés