Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Parlamenti képviselők megerősítették: tényleg kirúgja Gulyás Lászlót a Szegedi Tudományegyetem
Szegeden 2021. május 5. 18:09

Parlamenti képviselők megerősítették: tényleg kirúgja Gulyás Lászlót a Szegedi Tudományegyetem

Önmagában elgondolkodtató, hogy ezt egy parlamenti bizottsági ülésen kell megtudni, de így történt. A felsőoktatásért felelős helyettes államtitkártól származik az információ.

Hirdetés

Miután a Szegedi Tudományegyetemtől kedd este egy mismásoló, konkrétumokat nem tartalmazó közleményre futotta, a fél magyar sajtó azt találgatta, hogy valójában mi lesz Gulyás László sorsa. 

A Gulyás-ügyről a Szeged.hu írt először, de azt, hogy szinte biztosan felmondanak neki a Szegedi Tudományegyetemen, a HVG írta meg elsőként. Az információt később a Szeged Televíziónak többen megerősítették.

Azonban eddig várni kellett arra, hogy valaki a Fidesz környékéről vagy az egyetemről konkrétan kimondja, tényleg távozik a a rasszista, szexista és homofób kijelentései miatt bepanaszolt oktató. A Telex írta meg szerdán, hogy 

„A parlament Kulturális bizottságának szerdai ülésén a felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, Hankó Balázs Zoltán azt mondta a bizottságnak, hogy az SZTE kivizsgálta a professzor ügyét, és arról tájékoztatta a minisztériumot, hogy a professzort elmarasztalták, munkaviszonyának megszüntetését kezdeményezték”.

A Telex az információt Szabó Szabolcs független és Ander Balázs jobbikos képviselőktől kapta, ők is tagjai a bizottságnak.

A Népszava úgy értesült, hogy Gulyás Lászlót a Magyarságkutató Intézetből is elküldik. Erről Horváth-Lugossy Gábor főigazgató tájékoztatta a lapot.

Íme, a Szegedi Tudományegyetem kedd esti közleménye:

„A dr. Gulyás László egyetemi tanár ellen benyújtott hallgatói panaszok ügyében elrendelt tényfeltáró vizsgálat lezárult, a vizsgálat megállapításait mérlegelve és azokra alapozva a Szegedi Tudományegyetem rektora, mint a munkáltatói jogkör gyakorlója, a Szegedi Tudományegyetem értékrendjével összhangban, meghozta a szükséges munkáltatói intézkedést.”

Szerdán sikerült fokozni a sumákolást

Négyzetre emelte a Szegedi Tudományegyetem a ködösítést Gulyás-ügyben szerdán. A Szeged Televízió pontosítást (vagy inkább konkrétumokat kérő) levelére ugyanis azt írták:

„A Szegedi Tudományegyetem tegnap kiadott közleményében minden kiadható információt a sajtó rendelkezésére bocsátott. A közlemény az egyetem honlapján megtekinthető”.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Gulyás László homofóbia rasszizmus Szegedi Tudományegyetem szexizmus Áder János Fidesz kirúgás Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata oktató Rovó László SZTE Hankó Balázs Zoltán
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés