Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2021. május 5. 12:40 Forrás: pickhandball.hu

Hét év után távozik a kapitány Szegedről

Az idény végén lejár a svéd Jonas Källman szerződése. A kiváló játékos hét évet töltött el a MOL-Pick Szegednél, és most távozik a csapattól.

Hirdetés

Tegnap két érkezőről számoltunk be, most azonban egy fantasztikus játékos távozásáról kell hírt adnunk,

Jonas Källman szerződése lejárt és elhagyja a csapatot.

Källman 2014-ben érkezett Szegedre. Azonnal a csapat fontos játékosává majd később kapitányává vált, az elmúlt 7 évben számos győzelemhez és címhez vezette a Kékeket.

A játékostól a klub honlapján így köszönt el Juan Carlos Pastor vezetőedző: „Minden edző álma, hogy ilyen képességű és mentalitású játékossal dolgozhasson. Nekem ez megadatott, hét éven keresztül lehettem Jonas Källman trénere. Köszönet jár azért, amit a klubért tett, mert az ő profizmusa példaértékű. Döntő érdemeket szerzett azokból a győzelmekből, amit együtt értünk el. Idén még vár ránk egy komoly kihívás, és ismerve őt, tudom, hogy együtt képesek lehetünk arra, hogy szépen és eredményesen zárjuk az idényt”

Jonas Källman tagja volt az EHF-kupagyőztes csapatnak, és már kapitánya volt a 2018-ban magyar bajnoki címet szerző együttesnek. Egy év múlva, 2019-ben ismét magasba emelhetett egy kupát, a debreceni finálé után a Magyar Kupát vehette a kézbe és ünnepelhetett több ezer szegedivel. Ő minden idők legeredményesebb szegedi játékosa a Bajnokok Ligájában, 325 találattal vezeti a ranglistát. A NB I-ben eddig 154 meccsen lépett pályára és 370 gólt szerzett.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: férfi kézilabda Jonas Källman MOL-Pick Szeged
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés