Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. május 5. 10:34

Egészségügyi majomkodásom igaz története, 4. rész: „meggyötörve”

Tuti beoltottak. És az is tuti, hogy az 5-ös adenovírus-részecske rögtön odatette magát – nálam. Rövid mellékhatás-beszámoló.

Hirdetés

Hangsúlyozom, ezek az én tüneteim. A második oltás előtt Balogh Éva elmondta, tipikusak voltak az első oltás utáni mellékhatások, valószínűleg ezek is azok, remélem.

Már szombat délután, az oltás napján, május 1-jén sem volt az igazi. Fájt a fejem, egyre jobban tele volt az orrom, de aminek ki kellett volna jönnie, az benn akart maradni. Fájt a nyelés is, a nyakamban a nyirokcsomókat, az állam alattiakat különösen, éreztem, nemcsak tudtam, hogy ott vannak, nem volt jó. Estére már fájt, zúgott annyira a fejem, hogy gondolkodtam a fájdalomcsillapítón, zúgott a fülem is, a nyakam meg... A karom viszont igazából nem, illetve csak egy egészen kicsit fájt.

Ampullatenger. Sokan vannak, mint az oroszok... (fotók: MTI)

Szóval bekezdett a Szputnyik, április 10-éhez képest „azt hiszem, mindenféleképpen.”

És nem is nagyon akarta abbahagyni. A Terápia című sorozat az HBO GO-n továbbra is jó altató, de most nem az volt, mint a múltkor, hogy rendre felriadtam, majd visszaaludtam: vasárnap hajnali három óra körül felkeltem, és onnantól csak forgolódtam. Ekkor már a rigók és egyéb hajnali ordítók is javában daloltak, úgyhogy ebben a helyzetben pláne nehéz lett volna visszaaludni. Vasárnap aztán egész nap a fejfájásról szólt, és az orrom is folyamatosan tele volt. A nyirokcsomóim egy kicsit megjavultak, de azért továbbra is jelezték, ott vannak ők az állam alatt, is.

  • Hétfőre is maradt a fejfájás és az orrfolyás, ekkor már javában untam mindkettőt.
  • Keddre már csak az utóbbi maradt, innentől ezt átmeneti tavasz megfázásnak értékelem.

Úgyhogy most már csak ki kell várnom május huszonkettedik napját. Addigra alakul ki körülbelül a védettség. Amiről egyelőre ezt tudjuk:

„A vakcina által biztosított védelem ideje még nem ismert, meghatározása folyamatban van a jelenleg zajló klinikai vizsgálatok során.”

És innentől a következő kérdés, amivel egyelőre senki nem foglalkozik igazából, az: mikor kell majd legközelebb beoltani – mindenkit.

Garai Szakács László

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus pandémia Szputnyik V vakcina vakcinaigazolás védőoltás világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés