Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. május 5. 09:41 Forrás: atv

Falus: Hamarosan Magyarországon is megjelenik az indiai mutáns

Falus Ferenc volt országos tiszti főorvos szerint csak körülbelül egy hét múlva lehet tudni, hogy a teraszok megnyitása milyen hatással lesz a járványra terjedésére hazánkban. Véleménye szerint az indiai mutáns is hamarosan megjelenik nálunk.

Hirdetés

A szakember az ATV Start című műsorban elmondta, még nem lehet látni annak járványügyi hatását, hogy mi lesz a következménye a teraszokat ellepő tömegeknek.

Hozzátette, az eddigi tapasztalatok szerint hetven-százhatvanezer pácienst tudnak egy nap alatt beoltani az első és a második dózist összeadva, így egy hónap alatt akár hárommillió oltás is összejöhet. A vakcinák kapcsán elmondta, azok nagyjából hat hónapig védenek, így lassan készülni kell arra, hogy az egészségügyi dolgozókat újra kell oltani, vagy el kell kezdeni vizsgálni, mikor lesz szükség egy újabb adagra,

Az indai dupla mutáns kapcsán nagyon pesszimistán nyilatkozott, kiemelte még nem tudjuk, hogy melyik védőoltás milyen mértékben nyújt védelmet ellene. Szerinte az azonban pozitívum, hogy bár Angliában tömegesen megjelent, mégsem szorította ki egyelőre a brit mutánst, fertőzőképessége elég komoly, de nem tudjuk, komolyabb-e, mint a brit verzióé. Falus arra számít, hogy az indiai mutáns hamarosan nálunk is megjelenik.

A beszélgetés során hangsúlyozta, zárt térben mindenképpen FFP2-es maszkot kellene hordani, és már egyáltalán nem indokolt a házilag készített szövet maszkok használata.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Falus Ferenc indiai tripla mutáns koronavírus járvány koronavírus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés