Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. május 5. 10:08

Mihálik Edvin: A Gulyás-ügy súlyos károkat okozott az egyetemnek és Szegednek is

Nem úszta meg a szegedi szexista, rasszista kijelentéseket tevő egyetemi oktató. A Szegedi Tudományegyetem ugyan hivatalosan nem erősítette meg, de több forrásból is úgy tudjuk, menesztik Gulyás Lászlót. Erről és a modellváltásról is beszélgetett Balogh Judit Mihálik Edvinnel, a Momentum szegedi elnökével a Téma szerdai adásában.

Hirdetés

A Momentum szegedi képviselője szerint az egyetem az egyetlen helyes döntést hozta meg Gulyás László menesztésével, igaz meglehetősen sokáig vártak vele. Hangsúlyozta, egy professzornak lehet politikai véleménye, amit meg is oszthat az órákon a hallgatókkal, de ebben az esetben nem politikai állásfoglalás történt.

Olyan megjegyzések, mint amiket Gulyás László tett az Egyesült Államok női alelnökére, nem csak az egyetemi környezetbe nem illenek, de a kultúremberek közötti társalgásban is elfogadhatatlanok.

Mihálik Edvin arra hívta fel a figyelmet, hogy a Gulyás-ügy súlyos károkat okoz az egyetemnek és Szeged városának is, mivel pedig a professzor állami kitüntetést kapott, az egész országot is lejáratta. Emlékeztetett, hogy Rovó László rektor 2018-as kinevezése óta egymást érik a botrányok az intézményben. Az egyetemi vezetés politikai megnyilvánulásai, a rektor síelése, a modellváltás áterőltetése az szenátuson mind sokat ártottak a Szegedi Tudományegyetem hírnevének – pedig a városnak is az az érdeke, hogy az egyetem prosperáljon.

Mihálik: kultúrember nem beszél úgy, ahogy Gulyás László tette az óráin (fotók: Szilágyi Dóra)

A momentumos politikus szerint látszik az eredménye annak, hogy Szegeden sokak álltak ki bátran a modellváltással szemben.

Az intézmény kuratóriumába ezért nem kerülhetett be például Nemesi Pál, a Fidesz korábbi polgármesterjelöltje, aki most kormánybiztosként nyer milliárdos közbeszerzéseket a városban.

A friss közvéleménykutatási adatok kapcsán a Momentum képviselőjelöltje elmondta azt is, hogy az előválasztás történelmi esélyt nyújt a Fidesz legyőzésére. Az alapítványokba szervezett egyetemeket pedig 2022 után vissza fogják venni a magyar emberek, a magyar állam tulajdonába.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Gulyás László kirúgás Mihálik Edvin modellváltás rasszizmus Rovó László Szegedi Tudományegyetem Balogh Judit Szeged Televízió Téma
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés