Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Botka László megszólalt Gulyás László kirúgásáról: Más embert bántani a bőrszíne és származása miatt bunkóság
Szegeden 2021. május 5. 08:47

Botka László megszólalt Gulyás László kirúgásáról: Más embert bántani a bőrszíne és származása miatt bunkóság

Szeged polgármestere Facebook-bejegyzésben kommentálta, hogy Gulyás Lászlót, a Szegedi Tudományegyetem professzorát, akit nemrég a kormány lovagkereszttel tüntetett ki, kirúgták szexista, rasszista és homofób kijelentései miatt.

Hirdetés

„Más embert bántani a bőrszíne és származása miatt bunkóság. Primitív bunkóknak pedig semmi keresni valójuk nincs a Szegedi Tudományegyetemen” – reagált Botka László arra a hírre, hogy a professzornak a hírek szerint felmondott az egyetem.

„A primitív bunkóság nem politikai kategória, nincs semmi köze a keresztény konzervativizmushoz, se a politikai korrektséghez. Aki származása alapján ítél meg egy embert: az bunkó. Ennyi.

Ezt a szerencsétlen embert, aki Szeged rossz hírét keltette, kirúgták az egyetemről. Az idei »lovagkeresztjét« és a »PhD, professzori címét«, amit adtak neki, mikor veszik el?!?

Szörnyű, hogy ilyen alakok taníthatták a jövő pedagógusait! Nagyon aggódunk egyetemünk színvonala miatt” – zárul a bejegyzés.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László Gulyás László kirúgás kitüntetés rasszizmus Szegedi Tudományegyetem egyetem homofóbia oktatás oktató oktatók SZTE
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés